Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Propaganda 2

Propaganda 2
 

Sus! Dinle! Kabul et!


Yunanlılar batıdan saldırıya geçince, Ermeniler Doğuda saldırıya geçip Kars Ardahan civarindaki 40 Müslüman köyü yok etmişlerdir. Orduabat, Ahur, Civa, Çivi, Vedi ve Oltudaki katliamları İngiliz Albay Rawlinson ve bölgedeki Amerikan yardım heyeti tanık olup belgelemişlerdir.

Mustafa Kemal ve Kazım Karabekir Ermeni katliamlarını İtilaf Devletlerine bildirerek protesto etmişlerdir. Mustafa Kemal’in Sovyet Dışişlerine yazdığı cevap mektupu:

“ Ermenilerin Türk olan araziyi tahrip ve ahaliyi katliam ettiklerinden ve Batı Emperyalistlerinin usulleri ile katliam yaparak nufüs çoğunluğu yaratmak istemelerinden şiddetle musdarip ve şikayetçiyiz. Bunu önlemek için Kars, Ardahan ve Batum’a yapacağımız askeri harekatı mektubunuz üzerine erteledik. Ermeni tecavüzlerinin durdurulmasını ve aracılık için teklifinizi süratle orataya koymanızı rica ederiz.”

İngiliz konsolosu Williams :”Taşnak ve Hınçak çeteleri ve yandaşları yaptıkları taşkınlık ve çılğınlıklarla Müslüman halkı tahrik ediyorlar ve reformları engelliyorlar. Bunlar susturulursa bölgede emniyet sağlanabilir.”

Rusyanin Erzunum konsolosu General Mayevski : ” Van’da ihtilalciler (Ermeniler) Avrupanin ilgisini Ermeni sorunu üzerine çekmek için yoğun çalışma içine girdiler. Zengin Ermenilerden tehditle para topluyorlar. Bu dönemde bazı politik cinayetlerde işlediler. Bunların en önemlisi 6 Ocak 1895’de Ermeni bayram günü ayin için kiliseye giden Papaz Bogos’un öldürülmesidir.”

Dr. Cyrus Hamlin ( İstanbul Robet Kolej kurusu – müdürü) 28 Aralık 1893 tarihli Congregalitionalist Dergisinde “ Ermeniler Arasinda Tehlikeli Bir Hareket” başlıklı makalesinde :

“ ..... çok iyi ingilizce bilen bir Ermeni bana, Rusya’nın Anadolu’yu istila edip ele geçirmesini hazırlamaya kuvvetle ümit ettiklerini bildirdi. Nasil diye sordum ? Hınçak çeteleri imparatorluğun her tarafında örgütlendiler.Türkleri ve Kürtleri öldürmek ve onların köylerini ateşe vermek, sonrada dağlara çekilmek için fırsat kolluyorlar. Bunu yapınca galayana gelecek olan Müslümanlar savunmazsız Ermeniler üzerine saldıracaklar, bunun üzerina Rusya, insanlık ve Hristiyan uygarlığı adına Anadoluya girecektir.

Bu planın dehşet verici ve bir hayal ötesinde gördüğümü söyledim. O da hiç şüpesiz size öyle gelebilir fakat biz Ermeniler hür olmaya kararlıyız. Milyonlarca kadın ve çocukların çığlıkları ve kanı ile karışacak olan bizim sesimize kulak verilecektir dedi. Bu plan yüzünden bütün uygar insanlar Ermeni adını lanetler diye kendisini vazgeçirmeye çalıştımsa da fayda etmedi bunu yapacağız dedi.”

Avusturya Macaristan Trabzon konsolosu Maricz(1914) “ Ruslar, Ermenileri harekete geçireceklerdir. Bu maksatla çok para harcıyorlar, gizlice silah sevk ediyorlar ve Ermeni ayaklanmalarına aracılık ediyorlar.”

Alman Büyükelçi Wangenheim bir telgrafında (1915): “ Van’da Ermeniler ayaklanmışlar, Müslüman köy ve kalelere saldırıya geçmislerdir. Kaledeki Türk garnizonu 300 kayıp vermiş, günlerce süren sokak çatışmalarindan sonra şehir asilerin eline geçmiştir. Sonrada Van’ı Ruslar işgal etmişlerdir. Ermeniler Rus tarafına geçmiş ve katliama başlamışlardır. Bitlis istikametinden 80 bin Müslüman kaçmaya başlamışlardır.”

Rus Çarı, 18 Mayıs 1915’deVan’ın Rusların eline geçmesinden dolayı “ Van halkına (Ermeniler), fedakarlıklarından dolayı teşekkür ettiğini “bildiren tebliğ yayınladı. Ardından Rus Dışişleri Bakanın Ermenilerin yardımlarına teşekkür eden beyannamesi izlemiştir.

1915’de yapılan bir baskında Ermeni komutacıların şu bildirisi ele geçirildi. ” Van tarafında Ruslar başarılı olarak ilerlerse, Ermeniler yapılmış plan gereğince baskaldıracak, Müslümanları öldürecekler, şehri yakacaklar, hükümeti zorlayarak önerilerini kabule zorlayacaklar ve Rusların işgalini kolaylaştıracaklardır.”

Erzincan’da tutklanan Dikran Papazyan:” üç beş gün daha geçikme olsaydı tüm Erzincan’ı ateşe verecek, bütün Türkleri ve askerleri öldürecektik.” diye ifade vermiştir.

Bu dönemde Ermeni Patriği, Ermenilerin saldırıya uğradığını bildirmiştir. Türk hükümeti bir komisyon hazırlamış, Patriğin öldürüldüğünü iddia ettiği Ermenilerin sağ olduğunu kanıtlamıştır.

1913’de, Su şehrine giden Amerikalı ögretmen Mr. Huborg öldürülmüştür. Karşı propanganda sonucu, katillerin müslüman olduğu sanılmış ve birçok Türk tutuklanmıştır. Sonra Amerikalının Ermenilerce öldürüldüğü anlaşılmıştır.

Amerikalı tarihçi Justin Mc Carty :” Mavi kitap, 1. Dünya Savaşında Ermenilerin çok çektiklerini anlatan bir propaganda kitabıdır. Kitapdaki Anadolu’daki olaylar için hazırlanmış raporların tamamı Ermeniler ve misyonlarınca hazırlanmıştır. Bu belgeler tamamen sahte ve düzmecedir. Kitapda anlatılanların dörtte birinin kimliği bilinmiyor, belge diye sunulanlar Taşnak gazetelerinden alınan alıntılardır. Bunlar büyük yalanlar değil aptalca yalanlardır.”

İngiliz Tarihçi Arnold Toynbee: “ bu kitaplar propaganda için hazırlatılımıştır.”

Erzurum İsyanı şahitlerinden bir Ermeni Amerikada Ermenice yayınlanan Hayrenik gazetesinde, kendi okullarında silah atölyesi olduğunu, hükümetin bunu öğrendiğini, arama yapılmadan herşeyin kaldırıldığını, kilise ve okulların aranması üzerine Taşnakların halkı kışkırtarak isyana teşvik ettiklerini, engellemeye çalışan Ermeni ileri gelenlerini dövdüklerini, şehir halkını sürekli kışkırtıklarını, bu sırada komitacı Gergesyanın iki askeri öldürdüğünü, iki saatilik çatışmanın ardından iki tarafdan 100 den fazla ölü 200-300 yaralı olduğunu, Rus konsolusu Tevet’in Valiyi ziyaret ederek “ Böyle asi bi halkı (Ermeniler) Rusyada olsa mutlaka kırarlar” değişini anlatti.

Ermeni Aghasi Zeytun’da yapılan isyan hakkında “ Zeytun’da 20 bin Türk öldürdük” demiştir.

Sasun isyanlarını “ Antronik Savaşları” adı altında Beyrut’ta kitaplaştıran K. Küdülyan çarpışmalarda 932-1132 Türk’ün öldürüldüğünü, sadece 19 Ermeni öldüğü bilgisini vermiştir.

Görüldüğü gibi olayları Ermeniler çıkartmış, bütün büyük katliamlari Ermeniler yapmış, halkı kışkırtmışlar, ancak yurt dışında “ Müslümanlar Hristiyan Ermenileri kesiyor” yaygarasi ile müthiş propaganda yapmışlardır. Olaylarda ölen Ermenilerin sayısı kat kat arttırılarak gösterilmiş, katledilen Türklerin sayısını dilek getirmek kimsenin aklına gelmemiştir.

Amacımız düşmanlık yaratmak değil ama karşın tarafın yaptığı düşmanlığa gerçeklerle cevap vermektir. Bakmayın bugünlerde dost rüzgarlar estiğine, ilk fırsatda yoğun propaganda çalışmalarına devam edecekler, dünyanın başka bir ülkesinde, 1915 Olaylarını, kendi günleri olarak kabul ettirecekler veya ettirmeye çalışacaklardır. Özellikle ABD'de ki Ermeni diyasporasının yoğun faaliyetlerini unutmamak lazım. Kasımda Başkanlık seçimleri de iyice yaklaşmışken.

Birbirimizi gerçekten sevelim, sayalım. Gerçeklere de gerçek oldukları için sahip çıkalım. Müslüman-Hristiyan, doğu-batı vb ayrımlar çıkartarak gerçekleri görmezlikten gelmeyelim. Özellikle yüce (!) batı medeniyetine duyrulur.

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..