Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Propoganda

Propoganda
 

SUS! DİNLE! KABUL ET!


Ermeni olayları tüm özelliklerinin yanında tam bir propanganda savaşıdır. Maalesef biz bu konuda çok başarısısız. Ermeni ve yardakçıları, özellikle 1878’den günümüze değin bu işi sürekli ve ustaca gerçekleştiriliyorlar.

Sonuçta öyle bir durum ortaya çıkmış ki gerçek ve yalan hepsi birbirine karışmış ya da öyle olması istenmiş veya sağlanmıştır. Kendi medyamız bile konu ile ilgili haberlerinde dikkatsiz davrandığı için tarihini bilmeyen bir çok cahilimiz yalan propagandaya çoğu zaman inanmaktadır.

Ülkemizin, tarih araştırma komisyonu kurulup konunun iyice araştırılıp ortaya konulması gerektiğine dair yaklaşımlarına, Ermeni tarafının bu işin politik olduğunu ileri sürüp araştırma komisyonuna karşı çıkması bile çok manidardır.

Ermenilerin 1. Dünya Savaşı öncesinde ve sonrasında Anadolu’da Müslümanlara ve yakın tarihimizde Azerbaycan Karabağ’da Azeri kardeşlerimize yaptıklarını görmezlikten gelen dünyada, bu olaylara tarafsız yaklaşanların hayretlere düşüren tespitlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ama önce Ermeni propagandasının özünü anlatalım :

"Masum Ermeniler Anadoluda sakince(!) yaşarlarken, yüzyıllardır beraber yaşadıkları Türklerin ne olduysa birden gözleri dönmüş 1, 5 milyon Ermeniyi öldürmüşler, öldüremediklerini göç ettirmişlerdir. Türkler suçludur, kabul etmelidirler veya ettirilmelidirler. Bunun yanında Doğu Anadolu ile birlikte onlarca milyar dolar da tazminat vermelidirler." Bunun için dünyada yoğun bir propaganda yapıyorlar.

Bu 1, 5 milyon meselesi yüzlerce kez çürütülmüştür o dönemde Osmanlıda bu kadar Ermeni nüfusunun olmadığı defalarca kanıtlanmıştır.

14 Mart 1914 tarihinde Osmanlı İmparatorluğunun toplam nüfusu ;

Müslüman 15, 044, 846

Rum 1, 792, 206

Ermeni - 1, 294, 851

Musevi - 187, 073

Süryani 65, 503

Bulgar - 14, 908

Keldani - 13, 505

Nasduri 8, 091

Diğer - 99, 325

(Devlet bu kayıtlara göre vergi topluyor ve askeri alımlar gerçekleştiriyor.)

Kayıtlara göre durum belli. Nüfus durumu hemen hemen diğer yabancı kaynaklara göre de aynı. Ermeni olaylarının dış kaynaklı olduğu bilinen bir gerçek. Osmanlıyı yıkmak isyeteyen büyük güçler, özellikle Ruslar, gerek Osmanlı içindeki gerek Ermenistan ve İran'daki Ermenileri kışkırmış, desteklemiş, Anadolu'ya salmış ve büyük sorunlara sebeb olmuşlardır.

1.Dünya Savaşı döneminde binlerce Ermeni asker kaçağının, İran ve Ermenistan'dan gelen Taşnak ve Hınçak çetelerinin cephe gerisinde yaptığı vahşet; Rus, Osmanlı, İngiliz, Fransız ve ABD kaynaklarında belirtilmiştir.

ABD’li General Harbord tüm Doğu Anadolu ve Ermenistan hakkındaki raporunda ; "Ermenilerin katledildiğine dair haberlerin çoğunluğu söyletiye dayanıyor, savaşta 600 bin Türk askeri tifodan öldü, seferliğe giden gençlerin %80-90 geri dönmedi. Müslümanlar Ermenilerden daha kötü koşullarda yaşıyor."

Harbord raporunda bir ayrıntı daha ;"Doğuda Ermenilerin savunmasız Müslümanların evlerini yağmaladıklarını, Hasankale’de Türk evlerinin içindeki insanlarla birlikte yakıldığı belirtiliyor."

(devamı ikinci bölümde)

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..