Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Prostata iyi gelen yiyecekler

Prostata iyi gelen yiyecekler
 

Prostat Hastaları Nasıl Beslenmelidir ?


Erkek üreme sisteminde prostat bezi çok önemlidir. Prostat büyümesi, erkeklerde bulunan prostat bezinin büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Büyümenin sebebi, kötü huylu tümörler değildir. İdrara çıkma zorluğu, gece idrar sebebiyle sık sık uyanma gibi sorunlar nedeniyle yaşam kalitesini düşürür. Prostat kanseri ve prostat iltihaplanması sık görülen hastalıklardır. Erken teşhis ile hastalığın tedavisinde önemli yol alınmaktadır. Erken teşhis kadar önemli olan ise prostat hastalıklarından korunmak için hastalıkların tedavisi devam ederken tüketilen yiyeceklerdir. Prostata iyi gelen yiyeceklerden E vitamini ile selenyum, çinko mineralleri içeren ve antioksidan etkisi bulunan meyve ve sebzeler başta olmak üzere birçok besinin faydalı olduğu bilinmektedir.
 
Diyetisyen Işın Sayın ;
 
Su tüketimine dikkat edilmelidir. Sıvı tüketimi uyumaya 2 saat kala bırakılmalıdır. Günlük 1,5 – 2 litre su tüketmeye özen gösterilmelidir.
 
Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Prostat büyümesinde, idrar yolu enfeksiyonu geçirme riski yükseldiğinden dolayı bağışıklık sistemlerini desteklemek gerekir.
 
Aşırı süt tüketilmesi prostat kanseri riskini artırabilir. Süt ürünlerinin ise yoğurt, peynir ve dondurmanın ise riski artırmadığı bilinmektedir.
 
Yeşil sebzelerden; brokoli, karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, meyvelerden ise, kırmızı greyfurt, karpuz gibi bunların yanı sıra C vitamini içeren iyi kanser savaşçısı olan bileşimi içeren domates, soya fasulyesi ve sarımsak prostattan korunmak için çok etkili besinlerdir.
 
Bitki çayları olarak yeşil çay, beyaz çay çok faydalıdır.
 
Yağ ve proteinden düşük bir beslenme programı uygulanmalıdır. Lif ve kompleks karbonhidratlar prostat kanseri riskini azaltmaktadır. Basit karbonhidratların tüketimi kanser riskini artırırken, kompleks karbonhidratların ise riski düşürdüğü bilinmektedir.
 
Kan bulgularında düşük kalsiyum olan kişilerde normal seviyede olan kişilere göre prostat kanseri riski daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
 
Alkollü, gazlı ve kafeinli içeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.
 
Bitkisel yağların tüketimi çok önemlidir. Doymuş yağların prostat kanserine etkisinin olduğu bilinmekle beraber keten tohumu, ceviz yağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar prostat bezini korur ve aynı zamanda E, D ve K vitaminlerinin işlenmesine yardımcı olmasından dolayı genel sağlığa olumlu etkisi vardır.
 
Kaynak ;
 
http://isinsayin.com/prostata-iyi-gelen-yiyecekler/
 
Toplam blog
: 13
: 2060
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Işın SAYIN, Yugoslavya ve Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı. 08.12.1975 tarihinde ailesinin ta..