Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Protein Tozu kullanmalı mı?

Protein Tozu kullanmalı mı?
 

protein tozu


Hakkında bu güne kadar bir çok olumsuz haber, yazı, makale çıkmıştır. Ancak kas yapmaya çalışan sporcuların olmazsa olmaz besin takviyesi olarak karşımıza çıkar protein tozları.

Ancak şu unutulmamalıdır ki adından da belli olduğu gibi gıda takviyesidir. 

Şimdi sorumuza gelecek olursak, ben spor yapan, özellikle kas yapmaya çalışan insanların asla protein tozu kullanmamalarını tavsiye ederim. 

Öncelikle toz olan bir şey sağlıklı olmaz. İçerisinde bir çok kimyasal bulunur ve ileri yaşlarda karaciğer sorunlarından kemik erimesine kadar bir çok sorun ortaya çıkartabilir. Bu güne kadar göle görülmüş bir vaka var mı derseniz ben duymadım ancak peynir altı suyunun toz haline getirilmesinin de sağlıklı olmadığını sayısız uzman söylemiştir.

Nasıl beslenmeli?

Sevgili arkadaşlar;

Öncelikle ortalama bir protein tozunun fiyatı neredeyse 200 tl ye yakındır. Sadece günlük ihtiyacınız olan proteinin bir kısmını verir. Bunun yerine şu uygulamayı yapabilirsiniz:

sabahları 6-7 yumurta beyazı ile kahvaltıya başlayın

Günlük ortalama (kilonuza göre) 400 gram haşlanmış tavuk yemeye bakın. Bunu yaparken haşlanmış tavuğu üç öğüne bölmeyi unutmayın. Bir kısmını spor sonrası, bir kısmını 2 saat sonra, diğer kalanı da 2 saat sonra olacak şekilde yiyin. Çünkü bir öğünde insan vücudunun alabileceği protein miktarı sınırlıdır. Bu da 50-55 gram kadardır. Gerisini yakarak vücuttan atar.

Böylece spor sonrası ihtiyacınız olan tüm proteini elde etmiş olursunuz. Aylık hesaplama yaparsanız bu basit beslenmenin ayda 150 tl dahi tutmadığını görürsünüz. 

 

 
Toplam blog
: 11
: 11034
Kayıt tarihi
: 12.05.12
 
 

32 yaşında Nevşehir doğumluyum. Bir dijital pazarlama ajansında web tasarım ve seo uzmanlığı yapm..