Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Provokasyon olasılığı - Yolcudur Abbas, bağlasan da durmaz

Provokasyon olasılığı - Yolcudur Abbas, bağlasan da durmaz
 

Sevgisizlik bizi öldürecek


Bugün 6 kızın Diyarbakırlı bir kızı dövüp alnına rujla TC yazdıklarımı üzülerek öğrendim. Ayşegül Hayvar arkadaşımız 'milliyetçilik mi şimdi bu' diye soruyor. Hayır, değil. Bu olsa olsa faşistliktir ama olayı yapanlar kendilerini milliyetçi olarak tanımlarlar. Aslında onlar da tam olarak suçlu değil. Bizim eğitim sistemimiz böyle. Neyi ne için yaptığını öğretmeden baştan savma, her yöne çekilebilecek kaba bir yaklaşım.

Haber gerçekse böylece Türkiye bir düşman daha kazandı.

Diyarbakır'da da Fenerbahçeli bir kız dayak yemiş. Amedsporla maç yapmışlardı ya...

Şunu kafalar anlamıyor. Bir arada yaşayacaksak bu tek taraflı olmaz, başkalarının varlığını da kabul edeceğiz.

Daha önce yazdığım gibi, Kürtler 12 Eylül döneminde çok baskı gördüğünü söylüyor. Evet diyorum, onlar Diyarbakır cezaevinde baskı görürken Mamak'ta yatan Türkler de zevkten  göbek atıyordu. Evet birlikte yaşamanın şartının başkasının varlığını kabul etmek olduğunu hiç kimse anlamıyor.

İnsan hakları diyorlar. Adalet eşitlik diyorlar. Kime adalet eşitlik? Yalnız Türk kökenlilere mi? Yoksa yalnız Kürt kökenlilere mi? Kadın hakları diyorlar. Yalnız kime? Böyle hak mı aranır?

Kim kendini başkalarından ayırıyorsa ve hakları yalnız kendisi için istiyorsa o haksızdır. Çünkü bu hareket hakkı vermeyenin ekmeğine yağ sürer.

Türkiye'de bir demokrasi mücadelesi sürüyor. Eğer insanlar hak isteklerinde samimi iseler ayırım yapmamalılar. Yok amaç başkaysa, amaç hak değil de sömürmekse (yalnız Türkler için söylemiyorum) o zaman herkesin yolu açık olsun.

Yolcudur Abbas, bağlasan da durmaz. Bence en iyisi de bu olur.

Şimdi gelelim provokasyon olasılığına. Görüntülerin provokasyon amacı ile yapılıp yapılmadığı araştırılıyormuş. Yani sahte olma olasılığı söz konusu.

http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Yalova-da--Turk-Bayrakli-iskence--iddiasina-ikinci-sorusturma-xWmN1oC9tqDE.html 

Erkekler neyse ama kızların böyle bir şey yapmaları bana da uzak olasılık gibi görünüyor. Kanıt olarak yalnızca birkaç fotoğraf var. Hem kızlar böyle bir şey yapıp neden resmini çekip yayınlasınlar? Pek akıllı işi gibi görünmüyor. İnsan kendini ele verir mi? PKK'lıların en nefret ettikleri şey Türk Bayrağı ve TC harfleridir. Bayrak değil de Türkler TC harflerini bu kadar kolay ve aşağılayıcı bir şekilde kullanmaz. Bana PKK'nın işi gibi geliyor.

Sahte bile olsa yani provokasyon bile olsa sözümü değiştirmiyorum. Bunu yapan insanlardan artık hayır gelmez.

Yolcudur Abbas, bağlasan da durmaz.

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..