Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '18

 
Kategori
Genel Sağlık
 

PRP Tedavisi ve Tüp Bebek ile İleri Yaşta Hamilelik

PRP Tedavisi ve Tüp Bebek ile İleri Yaşta Hamilelik
 

PRP Tedavisi ile İleri Yaşta Hamilelik

Gerek hayat şartlarımızdaki değişiklikler, gerek kariyer sebebi ile aile planlamasının ertelenmesi, gerekse fizyolojik problemlerden ötürü çocuk sahibi olmak bazen oldukça zorlaşabilir. Özellikle 35 yaş üzeri kadınlarda yumurtalık rezervi oldukça hızla düşüşe geçtiği için doğal yollarla gebelik elde etmek oldukça zorlaşmaktadır. Yaşı 40'ı aşmış kadınlarda gerek doğal yollarla, gerekse standart tüp bebek tedavileri ile başarı elde etme şansı epey zordur. 

Son zamanlarda tıp dalında elde edilen başarılar, ileri yaşta ve yumurta rezervi tükenmiş kadınların da kendi yumurtaları ile hamile kalabilmeleri için umut vadetmektedir. Bu başarıların en başında PRP yöntemi gelir. PRP yöntemi, hastanın kendi kanından elde edilen plaket yönünden zengi plazma'nın yumurtalıkların belli bölgelerine enjekte edilerek, orada mevcut olan fakar durağan bir şekilde bekleyen kök hücreleri harekete geçmesine sebep olur. Bu sayede, yumurta rezervi tükenmiş olan bir kadında bile, mevcut kök hücrelerin aktivasyonu sayesinde yeni yumurta üretimi mümkün olabilmektedir.

Özellikle erken menopoza girmiş kadınlar ve 45 yaş üzeri tüp bebek tedavisi yaptırmayı düşünen kadınlar için tavsiye ettiğimiz bir tedavi yöntemidir.

Sağlıklı günler dileklerimle,

Doç. Dr. Savaş Özyiğit

 

 
Toplam blog
: 11
: 1008
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

Ankara Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ'nde  1967-1971 yılları arası eğitim gördu. 1971-1973 yılları ar..