Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Psikolog Kimdir Kimlere Psikolog Denir

Psikolog Kimdir Kimlere Psikolog Denir
 

Psikolog:Genel olarak tanımına bakacak olursak; İnsanların, hayvanların, davranışlarını, zihinsel süreçlerini sistematik ve bilimsel bir şekilde incelenmesidir. Tanı almış veya almamış bireyin sorunları, sosyal uyum sorunları, mutsuzluk, sınav kaygısı gibi problemlerle psikologlar.

Psikologlar Fen-Edebiyat fakültesinden psikoloji bölümünü seçip 4 yıllık lisansını almaya hak kazanırlar. Uzmanlaşmak istedikleri alanlar için de 2 yıllık lisans eğitimini tamamlayabilir. Bunun dışında da kendilerini geliştirmek için çeşitli eğitimler de alabilirler.

Danışanlar genel olarak psikologlara gittiklerin de çok büyük bir beklenti içinde olabiliyorlar. Anında çözüm, analiz edilme, tüm sıkıntılarını çözme, kendi yerine karar verme gibi beklentiler içinde olabiliyorlar. Aksine psikologlar, bilimsel verilerle yaklaşırlar, sorunları açıklama da, hafifletmeye yönelik araştırmalar yapan, tedavi yöntemlerini genişleterek uygulamaya çalışan kişidir. Danışman danışanın; problemini ilk seansta tanı koyma, çözüm yolu bulma gibi bir yöntem çok düşüktür. Danışanın olduğu durumunu anlamak, baş etme, çözüm bulma, hangi tedavinin olacağına ve terapi sürecinin olması için belli bir zaman diliminin içinde gerçekleşir.

Psikologların “herkes gibi bir insan” olduğu bilinmelidir. Çünkü psikologların tedavi ve terapi uygulamaları için özel güçleri yoktur, bilimsel yöntemleri ve eğitimleri vardır. Psikologlar da üzülebilir, depresyona girebilirler, takıntıları olabilir. Herkesin bir psikoloğa ihtiyaç olabileceği gibi psikologların da bir psikoloğa ihtiyacı olabilir.

 

                                                                                     PSİKOLOG&AİLE DANIŞMANI

                                                                                                  SEVGİ ÖGÜR

 

 
Toplam blog
: 8
: 286
Kayıt tarihi
: 21.03.18
 
 

Psikolog/Aile Danışmanı/Yazar/Evlilik ve Çift Terapisi/Cinsel Terapisti ..