Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Psikolog Rümeysa Betül SEYİTHANOĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/pskbetulseyithanoglu

18 Temmuz '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Psikoloji, Ah Psikoloji

Herkese merhabalar! 

Tercih zamanlarınında olduğu şu güzel günlerde bende size alanımla ilgili  birkaç konudan nacizane bahsedeceğim. Konuya giriş yaparken Türkiye'nin duayen psikologlarından Tevfika İkiz'in bir sözünü sizlerle paylaşacağım. 

''ileride insanlığa iki bilim kalacak; Pskiloji ve MolekülerBiyoloji..'' 

Hala önemi yeterince anlaşılmamış olsada ülkemizde, psikoloji bölümü insanlığın reddedemeyeceği temel bir bilim dalıdır. Burası önemlidir çünkü hala bazı kesimler tarafından bilim olarak kabul görmemektedir. 

Fakat beden ve ruhun birbirinden ayrı olduklarını düşünmek kadar saçmadır, bu kabul etmemedeki direniş. Ruh ve bedenin birlikte hareket ettiği, birbirlerini olumlu ve olumsuz yönde kolayca etkileyebilecekleri artık neredeyse ayan beyan ortadadır.

Düşünün ki depresyona girdiğinizde bütün bağışıklık sisteminiz çöküşe geçiyor, vücud hastalıklara karşı daha savunmasız hale gelebiliyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızda evet diyebiliriz ki Psikoloji geleceğin bilimi olacaktır.  Fakat diğer yandan hakettiğini bulamadığı gerçeği vardır.

Son zamanlarda popüler hale gelen Psikoloji alanını sırf bunun için seçmek isteyen öğrenciler 4 yılın sonunda hayal kırıklığına uğrayabilir. Lisans eğitiminin yeterli kalmadığı,sonrasında ciddi emek ve paranın harcanması gerektiği spesifik bir alandır Psikoloji. Bu anlamda tam bir araştırma yapmadan ve en önemlisi gönülden istemeden seçilmemelidir. Gönül vermeden bu alanda başarıyı yakalamak maalesef ki zordur..

Severek ve isteyerek seçiyorsanız eğer o zaman mutlaka seçmenizi tavsiye ederim. Alanıma aşık olan biri olarak her zaman iyi ki seçmişim diyorum. En güzel noktasıda bu bölüme başladığınızda aslında kendinize doğru bir yolculuğa da başlamış oluyorsunuz. 

Sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 34
: 180
Kayıt tarihi
: 18.07.17
 
 

Bütüncül Psikoterapist&Psikolog R. Betül SEYİTHANOĞLU Bireysel Terapi, Çift Terapisi, Cinsel Terapi..