Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

Psikolojik sorunlar

Psikolojik sorunlar
 

Her insanın belli dönemlerde yaşadığı sıkıntıları olur... Ve biz sıkıntılarımızın nedenini “psikolojimize” bağlarız. Canım bu ara anlamlandıramadığım bir durum var, aslında ara ara yaşıyorum bu durumu deriz. Bu kimi zaman depresyon olur: Depresyona girdim deriz sanki o kadar basit bir durummuş gibi. Uzmanların dahi o kadar da kolay tanı  koyamadığı bir durumken, bizim bu duruma anında teşhis koymamız ne derece doğru?

Bu yazımda iki psikolojik soruna yer vereceğim: Depresyon ve sosyal fobi. İki sorunun da tanımından ziyade belirtilerine yer vereceğim.

Depresyonda kişiler; üzüntü, mutsuzluk, yalnızlık hislerini zaman zaman yaşadığı için yaşadığının depresyon mu yoksa günlük hayatın bir parçası mı olduğu konusunda ikilemde kalabilir. Bu noktada önemli olan ise;  olaylar karşısında “normalden farklı tepkiler” verdiğinizi düşünüyor musunuz  ya da yakın çevrenizden bu konuda sorular geliyorsa bir uzmana danışmanız da fayda var."

"Sosyal fobisi olanlar ise; konuşmayı başlatamazlar, göz göze gelmekten kaçınırlar, diğer insanlara göre daha az konuşurlar, daha uzun süre sessiz kalırlar, cevap vermekte gecikirler, konuşmaya eşit ölçüde katılamazlar.

Sosyofobik bireylerin çoğunluğu bu korkularının mantıksız olduğunu fark eder ancak diğer insanlar tarafından olumsuz şekilde yargılanacağı düşüncesinden kurtulamaz."

Benim de zaman zaman yaşadığım bu sorunlardan çıkma yöntemim ise çok basit. Üzerine gitmelisiniz bence. Sıkıntınız neyse O'nun üzerine gidin! Savaşın! Kaçmayın... Baktınız gördünüz; mutsuzluk üzerinize üzerinize geliyor, siz mutsuzluğunuzun üzerine gidin. Mutlu olduğunuz anları düşünün. Dans mı mutlu ediyor? Ya da şarkı söylemek mi? Ya da film izlemek mi? Bunu birlikte yapacağınız kişilere mi ihtiyacınız var? Fakat yoklar mı? Önemli değil. Önemli olan bu hayatta sizsiniz. Hani klişe bir söz vardır ya; "Çaresizseniz, çare SİZsiniz." diye UNUTMAYIN bu hayatta bir tane daha sizden yok "ÇARE= SİZSİNİZ."

Sevgiler,

 

 
Toplam blog
: 40
: 372
Kayıt tarihi
: 09.09.14
 
 

Balıkesirliyim. Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisansımı, Marmara Üni..