Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Psikolojik yardım almak istiyorum

Psikolojik Yardım Nedir?

İnsanoğlu sadece doku, hücre ve organlardan meydana gelmiş biyolojik bir organizma değil, aynı zamanda psikolojik bir varlıktır. İnsan psikolojisi ise ana hatlarıyla duygu, düşünce ve davranışlardan meydana gelmektedir. Uzun ve zorlu yaşam süreci içersinde herkes fizyolojik olarak hastalanabileceği gibi sözü edilen bu alanlarda bazı sorunlar da yaşayabilir. Bunlara kısaca “psikolojik problemler” diyoruz.

Kimler psikolojik destek alabilir?

Hayatınızda yolunda gitmediğini düşündüğünüz durumlardan ötürü kendinizi çıkmazda hissediyorsanız, duygusal olarak kendinizi olumsuz hissediyor ve daha iyi hissetmenin bir yolunu arıyorsanız, belirli bir konuda davranışınızdan memnun değilseniz ve bu davranışınızı değiştirmeyi amaçladıysanız psikolojik deprem gibi büyük yıkım getiren afetlerin sonrasında bir kısım afetzede görülen ruhsal sorunların giderilmesi amacıyla, profesyonel kişilerce verilen psikolojik yardım hizmeti alabilirsiniz.

Psikoloğa neden gidilir?‘ ‘Psikoloğa gitmem gerektiğini nasıl anlarım?‘ sıkça sorulan sorulardan sadece birkaçı. Aslında son dönemdeki bilinçlenme ve sayısı her yıl artan psikoloji bölümleri ile birlikte, psikoloğa gitmek için ‘deli’ olunması gerektiği inancı yavaş yavaş azalıyor.

Tabi ki, bir psikolojik rahatsızlık veya kriz anı yaşayanlar dışında, psikoloğa gidenlerin sayısı oldukça az.Ancak terapi süreci ‘sağlıklı‘ bir birey için de son derece faydalı olabilir. Bu faydaların başında ise,kişinin kendisini daha iyi anlaması ve hayatına farklı bir perspektiften bakabilmesi geliyor. Kısa süreli bir psikoterapi, kişinin kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olur. Psikoloğun desteği ile birlikte birey, günlük hayatın sancıları, iş ve özel hayat dengesi, ilişkileri, hedef ve hayalleri ile ilgili pek çok konuda bir farkındalık kazanabilir.

 

 
Toplam blog
: 51
: 3947
Kayıt tarihi
: 07.09.08
 
 

1991 yılında istanbul üniversitesinden mezun oldum. O yıldan beri, pedagog, psikolojik danışman o..