Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '17

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Psikoterapi nedir?

Psikoterapi, zihinsel sağlık sorunları, duygusal zorluklar ve bazı psikiyatrik bozukluklara yardımcı olabilecek bir dizi tedaviyi ifade eder.
 
Hastalara, duygularını anlamaları ve onları olumlu, endişeli ya da üzgün hissettiren şey mantıklıdır. Bu, zor durumlarda daha uygun bir şekilde baş etmeyi donatabilir.
 
Psikoterapi, depresyon ve düşük benlik saygısı, bağımlılık ve aile tartışmalarına kadar bir dizi sorun oluşturabilir. 
 
Bazı psikoterapi biçimleri birkaç yıla kadar, bazıları ise birkaç seans kadar devam eder, bazıları ise uzun vadede aylarca ya da yıllarca sürer. Oturumlar genellikle haftada bir, bir saat içindir ve dikkatli bir biçimde yapılandırılmış bir süreci izlerler.
Psikoterapi bazen "konuşan tedavi" olarak da adlandırılır, çünkü ilaç yerine konuşmayı kullanır.
 
Psikologlar ve psikoterapistler psikiyatrlardan ve psikiyatri hemşiresinden farklıdır.
 
Bir psikolog veya psikoterapist bireysel sıkıntıyı, kişisel bir bozukluk yerine, insan ilişkileri sorunlarının sonucu olarak görme eğilimindedir. Psikoterapi, bir aile veya iş yerindeki ilişkilerin geniş bağlamına odaklanır.
 
Bir psikiyatrist tıp doktorudur ve semptomları hafifletmek için ilaç reçeteleme olasılığı daha yüksektir, ancak birçok psikiyatr da psikoterapi teknikleri kullanır. Benzer şekilde, psikiyatri hemşiresinin uygulayıcıları semptomları hafifletmek için ilaçlar da önermekle birlikte, ilaçla birlikte psikoterapi teknikleri de kullanmaktadırlar.
 
Psikoterapiyi antidepresanlar gibi ilaçlarla birleştirmek, çeşitli zihinsel sağlık, davranışsal ve duygusal konulara yardımcı olabilir.
 
Bilim adamları depresyon, yeni ilaçların yolunu açan biyolojik belirteçler hakkında daha fazla bilgi edindiklerinde, psikolojik koşulların tedavisi gelecekte değişebilir.
 
 
Toplam blog
: 2
: 185
Kayıt tarihi
: 21.04.17
 
 

İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisiyim. Mesleğimi çok seviyorum. Kendi mesle..