Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Puan silmede Fenerbahçe'nin ligdeki durumuna mı bakılacak?

Puan silmede Fenerbahçe'nin ligdeki durumuna mı bakılacak?
 

Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF 58. maddeyi değiştirerek  küme düşmeyi kaldırıp yerine puan silme cezasını getirdikten sonra bu puan silmenin kararın alındığı sezon uygulanacağı açıklaması kafaları karıştırdı.

Bu kararla Fenerbahçe şikeden ceza almış bile olsa şike yaptığı iddia edilen 2010 - 2011 sezonundaki şampiyonluğu ve kupası elinden alınmayacak. Bir takımın şike yaparak şampiyon olduğu sezonun geçerli kılınması ne kadar doğru? O zaman tüm takımların şikeyle şampiyon olup kupasını geri alınmamak üzere müzeye koyup ertesi yıl puan cezası almasının önü açılmıyor mu?

Ayrıca puan silme cezası kararı neden bu sezonun son anlarına bırakıldı. Fenerbahçe bu sene şampiyon olursa küme düşme kararını önümüzdeki seneye bırakılıp; bu sene de Fenerbahçe'nin kupası elinden alınmamış mı olacak? Seneye de Play Off sistemi devam ettirilerek puanlar 2'ye bölündürülerek Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında tutunması mı sağlanacak?

Ya şampiyon olmazsa... İşte o zaman apartopar Fenerbahçe'ye puan silme kararı bu sene verilip önümüzdeki sene şampiyonluk yarışından kopmaması mı sağlanacak? Eğer  ceza alırsa bu sene zaten Avrupa'ya gidemeyecek olan Fenerbahçe'nin şampiyon olamadıktan sonra 2. yada 3 - 4. olmasının bi anlamı olmayacağı için puanını hemen bu sene silmek Fenerbahçeye hiç bir zarar vermez.

Yapılan bazı senaryolarla Fenerbahçe şikeden ceza alsa bile bundan çok az etkilenmesini sağlamak ya da hiç etkilenmemesi için kuralları onların çıkarlarına göre kullanmak mümkün. Şike kararı sezonun sonuna bırakılmadan hemen verilmeyince ister istemez insanların aklına  böyle senaryolar geliyor. Dileğimiz Türk Futbolu'nun bu dönemi en az  zararla atlatmasıdır.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..