Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Puanlar paylaşıldı... Orduspor 1-1 Fenerbahçe

Puanlar paylaşıldı... Orduspor 1-1 Fenerbahçe
 

Spor Toto Süper Lig 18.hafta mücadelelerinde, Orduspor 19 Mayıs Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırladı. Stancu'nun mükemmel golüne karşılık Emre'nin attığı harika golle iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. 

Keyifli bir müsabaka izlediğimizi söylemeliyim. İki takım da çok hırslı, çok istekliydi. Maçın sonuna kadar büyük bir mücadele vardı ortada. Puan kaybetmeye tahammülü olmayan Orduspor ve Fenerbahçe karşı karşıyaydı. Orduspor galibiyet alamamanın verdiği baskıyla sahadaydı ve bu maçtan iyi bir sonuç almak istiyordu. Fenerbahçe de lider Galatasaray'la arasındaki farkın açılmaması ve iyi bir geri dönüş yapmak niyetindeydi.

İlk yarıya bakarsak, Orduspor üstün taraftı. Sürekli rakip kaleyi zorladı. Kontrataklarla çok fazla geldi. Fenerbahçe savunmasının açıklarını çok iyi yakalayarak bunun üstüne gitti. Stancu'nun özgüveni ev sahibi takıma gol getirdi. Gelen golle muhakkak daha da morallendiler, daha da büyük bir istekle saldırmaya başladılar. Özellikle Gosso'nun etkisi tartışılmazdı. Bununla beraber Culio, yine çok iyi işler yaptı. Fenerbahçe atak anlamında çok etkisizdi.

İkinci yarının başında sarı lacivertliler uyanır gibi oldu. Rakip kalenin önünde pozisyonlar bulmaya başladılar. Gol için istekli olan taraf onlardı bu sefer ve isteklerini aldılar. Emre'nin iyi şutunda golü bularak kendilerini rahatlattılar. Hatta bana göre fazla rahatlattılar, golden sonra ben yine etkisiz bir Fenerbahçe izlediğimizi düşünüyorum.

Ev sahibi Orduspor'la başlamak gerekirse, hırslanmış gibiydiler. İyi futbol oynadıklarını düşünüyorum. Savunmada disiplinliydiler, kontratakları çok iyi yönettiler. Takım oyununu beğendim açıkçası. Yorulmadan koşar gibiydiler. Fakat bazı futbolcuların gerçekten olmayacak bencilce haraketleri ve anlamsız şutları vardı. Bu onlar için dezavantaj oldu. Yine de iyi yerlere gidecekler gibi görünüyor.

Fenerbahçe'ye geldiğimizde, ben açıkçası yine istediğim Fenerbahçe'yi izleyemedim, taraftar da memnun kalmamıştır sanırım. Sarı lacivertlilerden çok daha fazlası bekleniyor. Alex'in yokluğunda Emre'nin aldığı sorumluluk çok önemliydi, kendisini fazlasıyla gösterdi ama özellikle Özer ve Stoch'un uzaktan şutları daha fazla deneyerek etkili olmasını, atağa bir şeyler katmasını beklerdim. Bir ara sürekli ayağa pas yaparak ilerleyen bir takım vardı sahada ama bunu sürdüremediler. Eğer bunu sürdürebilselerdi maçtan galip ayrılabilirlerdi çünkü isteklerinde gerçekten iyi paslaşıyorlar.

Hücum anlamında etkisizdi konuk takım. Hala forvet bölgesine transfer yapılması taraftarıyım. Oraya mutlaka iyi bir oyuncu alınmalı çünkü o konuda büyük bir eksik var bana göre. Semih de, Bienvenu de fazlasıyla yetersiz. Ayrıca, savunmada verilen açıklar hiç iyi değildi. Rakibin kontratak yapmasına fazlasıyla izin verildi. Vurdurulan şutların vurdurulmaması gerekiyordu. Ordu gol atamasa bile yarın bir başkası atabilir. Dikkatsiz bir savunma vardı, Fenerbahçe daha iyi olmalı.

Yine de keyifli bir maç izledik. Her iki takıma da ligde başarılar diliyorum...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..