Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '14

 
Kategori
Kitap
 

Pucca günlük ve düşündürdükleri/ Anne sevgisi eksikliğinin gerçek hayata yansıması

Bu hafta Pucca 2.günlük de bitti ve yine çok eğlendim. Ancak sadece eğlenmekle kalmayıp Pucca'nın çocukluğu ve psikolojisi hakkında uzun uzun analizler yaptım kendimce ve konuyu yeni başladığım Pedagog Adem Güneş'in "Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar" adlı kitaptan alıntılarla şöyle özetlemem mümkün:



 "Kavgalarımıza hırçınlıklarımıza baksak hangi çılgınlığımızın temelinde 'sevgi' ihtiyacımız yatmaz ki (sayf:41)


  • "Meşhur Psikiyatr Alice Miller, Yetenekli Çocuğun Dramı isimli eserinde, çocukluk yıllarında anne babalardan yeterli sevgiyi alamamış kişilerin, bir ömür boyu o doyamadıkları sevgiyi başkalarında arayacağından bahseder; ama bu sevgi arayışı boşunadır. Çünkü çocukluk yıllarında anne babalarından bir türlü doyasıya sevgi alamayan bu kişilerin karşılarına asla o sevgi ihtiyacını karşılayabilecek birileri çıkmayacaktr. Çünkü o sevgi özeldir. O sevgi 'zaman' itibari ile özeldir. Karşılıksız verilmiş olması itibari ile özeldir. İhityaç duyulduğu an verilmesi itibari ile özeldir..."
  • "Çocukluk yıllarında yemeden, içmeden daha önemli olan şey, sevgiye doymasıdır. Bir çocuk için anne sevgisi farklıdır. Doyurucu ve özeldir. Başkalarının sevgisine benzemez. Bir çocuk herkesten yeterince sevgi alsa da, yine anne sevgisine muhtaçtır. Ve anne sevgisine doymadan büyümüş bir çocuk bu ihtiyacını bir ömür boyu sırtında bir yük gibi taşıyacak, kendisini delice sevenler olsa da sevgi ihtiyacını bir türlü karşılayamayacaktır"
  • " Önemli olan çocuğun ihtiyaç duyduğu an anne sevgisini almasıdır. Yaarın değil... Akşam değil... Bugün. Hem de hemen 'şimdi'"

İşte Pucca'nın hayatındaki çözümleme bu noktada olmalıdır. Pucca anne sevgidi, ebeveyn ilgisi görmediği gibi bir de üstüne üstlük üvey baba tacizine maruz kalmış, annesi tarafından önemsenmemiş, kardeşlerinden ayrılmak zorunda bırakılmış, örselenmiş ve arkadaşları tarafından dışlanmıştır. İşte tam da bu noktada Pucca'nın hayatına giren erkeklere tapma ihtiyacı doğmuş, korunma sevilme güdülerini onlarda doyurmak zorunda hissetmiş ve her karşısına çıkan erkeğe aşık olma eğilimi göstermiştir. Aşklarında sadıktır. Aşklarında beklentisi kısa ve özdür aslında. Anne sevgisi, ebeveyn ilgisi aramaktadır Pucca...

İlk iki günlükten çıkardığım sonuç, vardığım netice bu olmakla birlikte psikolog ya da psikiyatr olmadığım için adını koyup sözcüklere dökemediğimpek çok psikolojik öğe barındırmaktadır aslında Pucca'nın hayatı. Konunun uzmanları için iyi bir vaka çalışması alanıdır.

Hayatını seks, ilgi, sevilme gereksinimi, erkekler, alkol ve evlilik isteği üzerine kuran Pucca, ettiği onca küfürlere, beddualara rağmen benim için savunmasız bir kız çocuğudur hala.

Günlüklerin devamını alıp okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

 
Toplam blog
: 65
: 1800
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Biricik Sudelina'sının annesi, kitaplar ülkesinin sarışın prensesi, kocasının bir tanesi, İzmir/K..