Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '20

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
23
 

Puf Böreği Kuşbaşılı

 
Adı bile iştah açıyor, "Puf Böreği" pufur pufur ağızda dağılan etli börek tarifi sizlerle...

Hamuru için:

 2 bardağı un 

yarım çay kaşığı karbonat 

yarım çorba kaşığı sirke 

yarım tatlı kaşığı yoğurt 

1 çay kaşığı tuz 

1 su bardağı ılık su 

İçi için 

250 gr. dana koyun kuşbaşı karışık 

2 iri kuru soğan

 1 kaşık tereyağı 

2 kaşık sıvı yağ 

1 tatlı kaşığı salça 

1 büyük domates 

karabiber-yenibahar-kırmızı biber-tuz 

Yapılışı

Hamur için; unu genişçe bir kaba alalım ve tüm malzemeyi katıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bez bırakarak 30 dakika hamuru dinlendirelim.

 İçi için; yağları tencereye alalım ısınmış yağa önce eti katalım kavuralım. Küçük doğranmış soğanları katalım, soğanlar pembeleşince küçük doğranmış susuz domatesleri katalım ve pişirmeye devam edelim. Domatesler yumuşayınca salçayı katalım bir iki çevirip baharatları katıp ocaktan alalım. 

Dinlenmiş hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça alıp unlanmış tezgahta açalım. 

Soğumuş kuşbaşılı içten 1 çorba kaşığı hamurumuza alalım "D" şeklinde böreğimizi kapatalım parmak uçlarımızla. 

Açtığımız börekleri unlanmış sofra bezine dizelim. 

Bol kızgın yağda kızartıp kağıt havluda yağının fazlasını alıp servise sunalım... Yanında demli çay veya bol köpüklü ayran tercih sizin... Afiyet olsun...

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 24
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 20
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster