Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Puf Kurabiye

Puf Kurabiye
 

Puf Kurabiye


Puf  Kurabiye

Kullanılacak Malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurtanın sarısı,
4 yemek kaşığı krema,
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,
Aldığı kadar un
1 paket vanilya,
Üzeri için;
300 gram marshmallaow,
Süslemesi için;
Hindistan cevizi,
Renkli granül ve granül çikolata.

Pişirme süresi:175 derecede fırında üzerleri hafif kızarana kadar.

Puf Kurabiye’nin Yapılışı

Derin bir kabın içerisine 1 çay bardağı pudra şekerini,1 adet yumurtanın sarısını, 1 paket vanilyayı alın ve eliniz ile iyice karıştırın. Sonra içerisine unu azar azar eleyerek ilave edin.

Bir yandan da yoğurun. Hamur elinize yapışmadığı zaman un ilavesini bırakın. Hamuru dinlenmek üzere streç filme sarıp 30 dakika buzdolabına kaldırın. 30 dakika sonra buzdolabından çıkarıp 1 cm kalınlığında bir merdane kullanarak hamurunuzu açın. Yuvarlak tırtıklı kurabiye kalıbınız varsa hamurlarınız kesin yoksa çay bardağı da kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinizi 175 derecede ki fırında hafif pembe renk alıncaya kadar pişmeye bırakın. Piştikten sonra kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Marshmallaowları cam bir kabın içerisine aktarıp 2 çorba kaşığı su ile üzerlerini ıslatın. Benmari usulü eritme yöntemi ile yani kaynamış su dolu tencerenin üzerine cam kaseyi oturtun. Cam kabın içerisine su kaçırmadan arada karıştırıp marshmallaowları eritin. Eridikten sonra hiç bekletmeden krema sıkma torbasına alıp pişen kurabiyelerin ortasına sıkın.

Genişleyen ve kurabiyenin tamamını kapladıktan sonra dilediğiniz şekilde Hindistan cevizi, renkli granül ve granül çikolataların üzerine bulayarak sunum için servis tabaklarına alın. Bekletmeden servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Kaynak: Puf Kurabiye

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/puf-kurabiye/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..