- Kategori
- Kahvaltı
Pufi-pufi hamur kızartması
PUFİ BÖREK
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Hafta sonu kahvaltı sofralarınızda sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz kolay bir hamur işi.
Sıcakken üzerine bal ya da reçel sürerek de yiyebilirsiniz.
PUFİ PUFİ HAMUR KIZARTMASI
MALZEME
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı süt
100 gram taze kaşar rendesi
HAZIRLANMASI
Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına alalım.
Yumurta, süt, yoğurt ve tuzu ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirip tezgahta yeniden 5 dakika yoğuralım.
Bezelere ayırıp, merdane ile bir santim kalınlığında açıp, bardak la kesikler çıkartalım. Üzerine sütle karıştıracağımız yumurta sarısı karışımından sürüp rendelenmiş kaşar serpelim ve üzerine bastırarak kaşarın hamur içine karışmasını sağlayalım ve kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.