Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1958 Bursa doğumlu olup, çok uzun yıllardır ABD'de yaşıyorum. Öğretmen olan bir oğlum var,Tarih araştırmaları (özellikle Osmanlı ve yakın tarih) şiir, edebiyat, Cumhuriyet dönemi para koleksiyonu,kitap koleksiyonu, yelken dünyası yaşam biçimimin önemli unsurlarıdır. Seyahat etmeyi, dünya kültürlerini bizatihi tanımayı,tar..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Hürrem’in çocuklarına ne oldu?

Sanirim gunumuzun humanist anlayisi/ hissiyati ile tarihi gecmisi yorumlamak bir yanilgi, gunumuze gelirsek ,evet cumhuriyet ve demokrasimiz biricik olmalidir fakat soyle bir yakin tarihe goz atarsak idamlar, darbeler, suikastler, faili mechuller, katliamlar, bunlarin toplami cok ciddi bir rakam ve adeta kan golu, ne icin ? ve kim yaptirdi? ne ugruna? karsimiza hep birseylerin IKTIDAR savaslari cikiyor, tedavisi olmayan tek hastalik sanirim kanserden ote IKTIDAR hastaligidir., bu sadece siyasi anlamda degil iktisadi alanda'da oyledir.. TARIH konusuna gelince son sozu unlu ingiliz tarihci tonybee'ye birakalim.. insan hep ayni insandi fakat ZAMAN ZALIMDI...!

19 Nisan 2012 16:48
Yaşayan tarihimizin canlı sesi: Fatma Körbahtiyar

Sizi kutlarim, elinize saglik, gayet guzel bilgiler, basarilarinizin devamini dilerim, Cumhuriyetimizin sizin gibi aydin fikirli nesillere cok ihtiyaci var, selamlar..

21 Ağustos 2011 19:26
Türk Devletleri'nin genel özellikleri

Ayten hanim elinize saglik, her zaman oldugu gibi guzel bilgiler veriyorsunuz, fakat DEVLET kurmak ve devlet kurmaya giden surecin gerekliliklerini dusundugumde bir soru hep aklimi kurcalamistir, malumunuz gerek ilk meclis oncesi ve sonrasinda kurdugumuz Cumhuriyet donemi dahil, Ataturk onemle HUKUMET eyleme ve IDARE seklinden bahsetmistir, Cumhuriyet ilani ile Osmanli devletine ait ne kadar muessese, kurum, evrak-i nakdiye, burokrasi, danistay, sayistay, maliye, emniyet, maarif oldugu gibi tum kadrolariyla birlikte cumhuriyete INTIKAL ettigi malumdur. soru su, biz osmanli devletinin siyasi niteligini ve IDARE seklinimi degistirdik yoksa yoktan bir DEVLETmi kurduk? C-baskanligi forsunda 16.ci yildiz vs derken kendimizimi kandiriyoruz? bence osmanli devletinin SIYASI ve IDARI yapisini devrimlerle degistirip yeni bir nitelikli anlayisla yola devam ediyoruz duse kalka. selcuklularin dagilmasiyla tarih sureci icinde tum muesseleriyle DEVLET kuran Osmanlilardir bence. slm ve saygilarimla

21 Ağustos 2011 19:14
 
Toplam blog
: 28
: 1999
Kayıt tarihi
: 07.06.08