Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

PÜRE YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU PİLİÇ

PÜRE YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU PİLİÇ
 

PÜRE YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU PİLİÇ


PÜRE YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU PİLİÇ

MALZEMELER

1 kilo piliç kalça eti

1 kilo patates

Yarım kilo süt

1 yemek kaşığı margarin

50 gram tereyağı

1 çay bardağı un

1 su bardağı krema

2 su bardağı soğuk su

200 gram rendelenmiş kaşar

1 yumurta

1 diş sarımsak

1 baş kuru soğan

300 gram mantar

1 yemek kaşığı biber sosu

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı dolma baharı

HAZIRLANMASI

Patatesleri haşlayıp soyalım. Erimiş margarin ve süt ile ezerek yumuşak bir püre haline getirelim ve fırın tepsisine yayalım.

Beşamel sos için, tereyağı tencerede eritip unu ilave ederek kavuralım ve çırparak su ile yumuşatalım. Krema ile yumurtayı çırpıp ilave edelim.

Son olarak kaşarı ekleyelim ve karıştıralım.

Tavada, tuz ve karabiberle ovulmuş tavuk etlerini hafifçe kızartıp patates püresi üzerine dizelim.

Tavadaki tavuk yağına kıyılmış soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuralım mantarları da ilave ederek suyunu çektirelim ve kızarana kadar sote edelim. Tuz ve karabiber serperek harmanlayalım.

Biber sosu, bal ve dolma baharını karıştıralım.

Tepsiye dizdiğimiz tavukların üzerine sosumuzu, mantar sotemizi ve beşamel sosu yayıp 1800 derece fırında üzeri kızarana kadar ( ortalama25 dakika) pişirelim.

Not: dilerseniz püresiz de hazırlayabilirsiniz

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..