Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Anılar
 

Put yaptırıyorlar size put

Put yaptırıyorlar size put
 

1968 yılıydı sanıyorum. Avlularımız karşı karşıya olduğundan ve elbette iyi de anlaştığımızdan sık sık birlikte oynuyor ve birlikte ders çalışıyoruz. Metin ile.

Pazardan aldığımız plastik maskların içini alçı ile dolduruyoruz. Metinlerin avlusunun çıktığı yolun kenarında kurutmaya çalışıyoruz.Atatürk maskı yapıyoruz.

Sessiz, sakin bir Hüsnü amcamız var. ( Mekanı cennet olsun.) Evine giderken yanımızdan geçiyor. Yaptıklarımıza bakıp bakıp tepinmeye başlıyor. “Put yaptırıyorlar size put. “ diye bağırarak yanımızdan uzaklaşıyordu.

Onu ilk kez böyle öfkeli görmüştük.

O yaşımızla da çok fazla bir anlam verememiştik. Ama daha sonra din kisvesi altında aydınlanmaya ve cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine saldırıların her zaman süreceğini görecektik.

BİBERLERE MUSKA

Ali Osman ve Abdüllatif adlı, Sorgun İmam-Hatip Lisesi’nde okuyan iki gençle köy içinde gezinerek sohbet ediyoruz.

Bir ara köyde Danacı olarak bilinen Topal Osman’ın karısı ( Elindeki sopayla bir vuruşta bir danayı öldürdüğü için bu adla anıldığı söylenir.) yanımızdan geçerken;

- Ali Osman benim biberlerde kara basıra ( yaprak biti) var gene. Geçen yıl yazıverdiğiniz muskayı bahçeye gömdüm.Hiç basıra olmadı. Bu sene bir daha yazıverin olur mu?

Dedi.

Gençler;

-Tamam yenge yazarız.

Dediler ve gülmeye başladılar.

Birkaç metre ayrıldıktan sonra bana;

- Hocam , biz bu kadının elinden kurtulamadık. İllaki siz bilirsiniz biberlerime bir muska yazıverin diye ısrar etti durdu. Biz de bir kağıda bir şiir yazıp muska biçiminde katlayıp vermiştik .Onun için gülüyoruz. Dediler.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..