Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '15

 
Kategori
Dünya
 

Putin, Müslüman oldu mu?

Putin, Müslüman oldu mu?
 

internetten alınmıştır


On gündür ortalıkta görülmeyen Rusya Devlet Başkanı Putin'in Müslüman olduğu iddia ediliyor. Habere göre Putin, son aylarda Kuran okuyordu ve Kuran ışığında hakikati buldu...
 
Haberi okuyalım:
 
"Putin'in nerede olduğu tartışmaları sürerken asıl çarpıcı iddia ise Rus merkezli bir internet sitesinde yer aldı. Gezitter.org internet sitesinde yer alan habere göre bir süredir Kur'an - ı Kerim okuyan Vladimir Putin İslam'ı din olarak seçti ve Müslüman oldu. İnterfaks Televizyonu'na dayandırılan habere göre Vladimir Putin'in basın danışmanı Dimitri Peskov da iddiaları doğrulayarak "Evet, Putin böyle bir karar aldı" ifadelerini kullandı. Azerbaycan merkezli yayın yapan internet sitesi Ans Press'e göre ise, Putin'in basın danışmanı Peskov,"Vladimir Vladimiroviç her şeyi bana danışmıyor ancak ben onu uzun süredir tanıyorum ve Kur'an okuduğunu biliyorum. Ben de aynı konuda meraklanıyorum ve ben de Kur'an okuyorum." şeklinde konuştu.(Timetürk sitesinden)
 
Tabii bu haberin devamında eğer Putin böyle bir karar almışsa, bunun son zamanlarda Batı tarafından fazla sıkıştırılmasıyla ilgisi olabilir yorumu da var.
 
Batının kuşatması altında bunalan Putin'in "Müslüman olarak" İslam dünyasının sempatisini kazanmayı düşündüğü ve buradan da Batı kuşatmasını kırmayı hesap ettiği düşünülüyor.
 
Bir zamanlar Başkan Obama için de aynı iddialar dillendirilmişti.. .Üstelik babası Müslüman olan Obama için bu iddia Putin'e göre daha akla yatkındı...
 
Ancak, zaman gösterdi ki, Obama, Bush'un İslam dünyası nezdinde yerle bir ettiği Amerika'nın imajını iyileştirme görevini üstlenmeşti... Belki de ABD başkanı olarak seçilmeyi bu duruma borçluydu.
 
Obama da, bu görevini yaptı; Müslüman da olsa Hristiyan da olsa ABD başkan olarak, ilk zamanlar Müslümanlar hoş göründü ama sonuçta daima ABD'nin menfaatlerini kolladı.
 
Aslında, bu tür iddialar zayıf düşmüş toplumların bir tür teselli yoludur. Putin gibi bir adamın İslamı seçmesi hem onun adına hem İslam adına sevindiricidir ancak bunun çaresizliğin sarmalında kıvranan İslam alemi için boş umut olması ihtimali daha güçlüdür.
 
Nitekim, "Müslüman kardeşimiz"  Putin, Suriye'de yüzbinlerce "Müslüman kardeş"ini katleden Esed zalimine destek vermeyi, silahlandırmayı ihmal etmemektedir.
 
Eğer olduysa bile Putin daha tam Müslüman olamamış demektir... Olsaydı bu zulme böylesine destek veremezdi.
 
Kaldı ki, İslam dünyası daha kendi içinde gerçek Müslüman liderler seçme gücünü ve yeterliliğini kazanmamışken, başka ülkelerin Devlet Başkanlarının Müslüman olmasının ne anlamı var?
 
Ne Putin, ne Obam ne de bir başkası Mısır'ın Sisisi, Suriye'nin Esed'i kadar Müslümanlara zarar vermiştir ve vermektedir.
 
Demem o ki, Amerika'dan, Rusya'dan önce şu İslam memleketlerinin Başkanları gerçekten Müslüman olsunlar bu bize yeter... Vesselam!
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..