Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

Putin akıllı adam... Türkiye'yi kaybetmek istemez.

Putin akıllı adam... Türkiye'yi kaybetmek istemez.
 

Adamın başaramadığı şey yok. Bir gün bunu da yaparsa, hiç şaşırmayın.


Diktatör miktatör ama, akıllı adam şu Putin... Blöf yapar. Tehdit eder. Gözdağı verir. Lakin, altın yumurtlayan tavuğunu heder etmez!

Milyarlarca dolarlık doğalgazı, hem de en iyi fiyattan satarken bize; niye başına iş alsın adam? Savaşlar parayı değil, para savaşları yönetiyor artık. Şimdiye dek hiçbir borcunu ödememezlik etmemiş, çok sıkışınca biraz geciktirse de, uluslararası tüm mali sorumluluklarını yerine getirmiş, burnunun dibinde, kapısının önünde sürekli kasasını dolduran Ankara'ya düşman olmak; onca zekası olan lidere yakışmaz. Putin yalnızca ülke çıkarlarını korumanın derdinde... Tüm  vatanseverler gibi...

Adamda enerji full. Oksijen bitecek gibi değil. Dünyada çıkmadığı zirve, gitmediği yer kalmadı gibi. Neredeyse bilinen tüm kara, deniz ve hava araçlarını kullandı. Hele sporun... Her türlüsüne hakim.

Düşünün bir kez. Putin;

Hukuk fakültesini bitirdi. İngilizce, Fransızca, Almanca ve İsveççeyi biliyor. Gözde bir subayken, KGB ajanı oldu. FSB'nin başkanlığını yaptı.

Entelektüel. Klasik müziği yapmakla da, dinlemekle de arası iyi. Hayvansever. Köpeklere hasta. Sağlam yüzüyor. Ata biniyor. Dalgıç. Rafting ve kayak yapıyor. Badmington ve buz hokeyi oynuyor. Judo, karate, sambo biliyor. Savaş uçağı ve denizaltı kullandı. Motorsiklete de biniyor.

Sizce bu denli donanımlı bir devlet adamı; bizimkiler gibi duygularıyla hareket eder mi hiç? Sanmam.

Tüm şu saydıklarımı becerebilmesinden kaynaklanan, sonsuz, sınırsız bi özgüveni var. Bu çapta bir politikacı, yüzlerce yıllık siyasi rakibi de olsa; ters düştüğünde, hele hele savaştığında kendisini inanılmaz derecede yoracak bi ülkeye cephe almaz. Sınır komşusuyla kanlı bıçaklı olmak istemez.

Hasılı, Putin akıllı adam. Türkiye'yi kaybetmek istemez. Yüzyıllara dayanan dostluğumuzu 3-5 uçak dalaşına, trişkadan sınır ihlaline yem etmeyecek, kurban vermeyecek denli diplomatik görgüsü de var. Ancak, tüm bunlar, normal durumlar içindi. Olağanüstü bi halin ucu nereye varır, onu biz de bilemeyiz.

Büyük devletlerle ilişki kurmayı ayıyla yatağa girmeye benzetirdi İsmet İnönü. Yatağını bilmem ama, fazlaca tahrik edip ininden çıkarmasak iyi olur ayıyı. Sonuçta ayı bu. Kızdı mı gözü hiçbir şeyi görmez.

Rusun sembolüdür ayı. Kızınca tam bir muamma. Rusya sembolü gibidir bazı. Vara yoğa hırlaşmasak iyidir. Elbette dik duralım. Ancak herkese, her şeye atarlanmak, bizim başımıza dert sadece.

Atıp tutmak kolay. Marifet, dediğini yapabilmekte... Ankara'dakiler sözünü tutar, diyorsanız, mesele yok. Ama bana hiç de öyle gelmiyor doğrusu. Hele de tren garında yaşananları gördükten sonra.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..