Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '17

 
Kategori
Dünya
 

PYD/PKK'nın Yeni Hedefi Şam ve Esat mı?

PYD/PKK'nın Yeni Hedefi Şam ve Esat mı?
 

Çizim, Yücel Evren


DEAŞ terör örgütünün Suriye’de önden gittiği yerler, onları bir adım geriden takip eden PYD/PKK’ya bırakılıyor. Suriye’nin neredeyse yarısı ABD tarafından bu şekilde PYD-PKK’nın kontrolüne sokuldu.

ABD’nin DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Dillon, PYD/PKK’nın kontrol ettiği bölgelerden kaçan DEAŞ unsurlarının, Suriye Rejiminin kontrol ettiği alanlardan geçerek Şam’a doğru indiğini[1] söyledi.

Açıklamasında “örgütün yeni durum ve şartlara uyum sağladığını” dile getirerek kendi eserleri olan DEAŞ adlı eli kanlı örgüte övgüler düzmekten geri kalmayan Dillon, Suriye’de önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmelere de ışık tutmuş oldu.

Geçtiğimiz yıllarda şöyle oluyordu. DEAŞ bir bölgeye yerleşiyor, peşinden PYD/PKK gidip oraları DEAŞ’tan (sözümona) kurtarıyor ve kendisi yerleşiyordu.

DEAŞ tam bitti artık dediğimizde ABD’nin neden PYD/PKK’ya 4 bin tır dolusu silah verdiğini de unutmuyorduk.

Yap-bozun tüm parçalarını bir araya topladığımızda, yani, Albay Dillon’un DEAŞ’ın yeni adresine dair verdiği bilgi, geçmişte DEAŞ’ın bulunduğu bölgelerin bir sonraki adımda PYP/PKK’ya terk edildiği ve PYD/PKK’nın 4 bin tır silahla donatılmış olduğu hususlarını bir arada değerlendirdiğimizde ve Suriye lideri Esat’ın, ABD’yle işbirliği içinde olan Kürtlerin vatan hainleri olduğu tespitini de dikkate aldığımızda galiba ABD’nin kara gücüm dediği PYD/PKK vasıtasıyla saldırmaya hazırlandığı yeni hedefin Şam ve Esat olduğu sonucu çıkıyor.

İkinci İsrail’in sınırlarının genişletilmeye devam edileceği, böyle giderse her iki İsrail’in sınırları birleştirimek istendiği akla geliyor.

 

Kenan IŞIK

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..