Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Rabia İşareti nedir? Futbol sahalarında bu işaretin işi ne?

Rabia İşareti nedir? Futbol sahalarında bu işaretin işi ne?
 

Yandaki resme bir bakın ve işarete dikkat edin.

İşareti kimin yaptığı belli!

O işareti yapıncaya kadar sahada işini yapsaydı Fenerbahçe Konya gibi bir takımdan 14 dakikada üç gol yemezdi.  Bu kişiyi Fenerbahçe’ye getirip kaptan yapanların utanacak yüzleri var mı acaba?

Gelelim o işaretin anlamına:

O işarete Rabia işareti diyorlar.

Rabia işareti nedir? 

Gerek Kahire'de gerek dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen işaret. "Rabia" işareti, Mursi yandaşlarının toplandığı Rabiatul Adeviye Meydanı'ndan geliyor. Rabia, Arapça'da 4'üncü anlamını taşıyor.

Gezi protestolarının tribünlere sıçramasından korkan AKP hükümeti sezon öncesinde  yeşil sahalar için özel önlem alacağının işaretini vermişti.  Ancak başka tür işaretler ve protestolarla ilgili bir açıklama gelmediği için lehte yapılan protestolarla ilgili ne gibi bir yaptırım olacağını(!) bilmiyoruz.

Yani sporun içine her türlü siyaseti sokan hakkında soruşturma açılacak dile bekliyorduk. Şimdi saha ve seyirciyle birlikte yapılan siyaset hakkında ne yapılacak merakla bekliyoruz.

Dün akşam sezonun ilk maçları oynandı.

Ve Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya'dan sonra Fenerbahçeli Emre de attığı golden sonra Mursi yanlılarının kullandığı Rabia selamıyla Mısır mesajı verdi. 

Fenerbahçe'nin, Torku Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada penaltıdan takımının 2. golünü kaydeden Emre Belözoğlu, sevinç sırasında rabia işareti yaptı.

Aynı işareti, 20:00'de başlayan Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği maçında takımına galibiyeti getiren golü atan Sercan Kaya da yaptı.

Bu arada Genç Fenerbahçeliler diye bilinen ve iktidarın her türlü eylemini destekleyen yandaş gurubun da tribünleri siyasi arenaya çevirdiği görülerek, Mısır’la ilgili sloganlar attığını gördük.

Eğer bir soruşturma açılacaksa amennaaa…

Yok, soruşturma sadece gezi eylemleriyle ilgiliyse söylenecek fazla bir söz yok! İktidar tüm maç biletlerini alıp, kendini destekleyenlere verip, kendi lehine slogan attırabilir. Tıpkı Mersin’de düzenlenen Akdeniz oyunlarında olduğu gibi!..

Şimdi merak edilen ise tribünde siyaseti yasaklama girişiminde bulunan AKP'nin bu mesajlar karşısında ne söyleyeceği!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..