Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Edebiyat
 

Rabindranath Tagore

Rabindranath Tagor u bilirisiniz. Büyük bir Hint yazarı ve şairi. Şüphesiz onun hakkında Internetten pekçok bilgi edinebilirsiniz. Bu yazıda, sadece onun yazılarından, daha internet yokken, evimizde bilgisayar da olmadığı zamanlarda, çok hoşuma gittiği için bir deftere not aldığım kısa pasajları nakledeceğim. Böylece hem bu güzel yazı pasajları kenarda köşede unutulup kaybolmaktan kurtulacaklar hem de kimbilir eğer gençlerden henüz Rabindranath Tagore ile tanışmamış olanlar varsa, onları tanıştırmış olacağım.

Aşkdan gaye ızdırap veya neşe değildir, belki sadece aşktır. Hür aşk birleştirir, tıpkı alevin alevle ateşlendiği gibi...Lakin ilk alev nereden geliyor. Gizli alev göründüğü zaman içeriden ve dışarıdan bir tek alev ocağı hasıl ediyor ve bütün engeller kül halinde dökülüyorlar...Şair der ki : Kim değerini vermeden malik olabildi? Siz kendinizi vermekten çekinirseniz bütün kainat size karşı hasis olur.

Evvelce seni boş yere Martın ölgün saatlerinin uzunluğunca beklerdim..Şimdi ise sen yağmur mevsimiyle beraber geliyorsun, ve kalbimde fırtınaların ve çılgın rüzgarların senfonisi titriyor.

Ben sana gece gibiyim, sana göklerde gizli sükundan ve sükutumdan başka birşey veremem.. Şafakla beraber gözlerini açtığın zaman seni arıların vızıltılarına ve kuşların şarkılarına bırakacağım...Benim hediyem gençliğinin üzerine serpilmiş bir gözyaşından başka birşey olmayacak; tebessümlerin daha taze açacak ve günün hain tezahüratını örtmeyi bilecek.

Evvelden sesi kanımı sergüzeşt tahrikatıyla alt üst ederdi. Şimdi ise gölgeliklerin arasından bana gizli ve anlamadığım şeyler fısıldıyor. Lakin biliyorum ki o her zaman aynıdır ve değişici tüllerin ardından bir aşk kelimesi bekliyor.

Rabindranath Tagor u sevdiniz mi?
 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..