Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Radikalin Güzel'i

Radikalin Güzel'i
 

Ne zamandır büyük bir keyifle takip ettiğim radikal, bir süredir sayfalarında Hasan Celal Güzel’e yer veriyor…

Nasıl ki 5-6 yıl önce Cumhuriyet gazetesi almaktan vazgeçtik, aynı şey Radikal’in de başına gelecek gibi. Bilemiyorum liberal bir kale olmak onlara ne gibi bir fayda sağlar. Ama radikal’deki bu değişimlerin hoşa gitmediği aşikar.

Bakalım neler demiş bugünkü yazısında Güzel:

Türkiye’de varlıklarını ve etkinliklerini krizlere bağlamış bir takım kriz üretim merkezleri var. Bu merkezlerin en büyük sermayesi ise demokrasi karşıtı olarak takdim edilen laikçilik.

Chp’nin düzen muhafazakarlığına soyunmuş bir parti-devlet olduğunu, devletin içindeki statükocu, bürokrat-jakoben taraftan beslendiği ve de Ergenekon benzeri yapılarla aynı paralelde bir dünya tahayyülünde olduğu açıktır. Lakin laikçiliğin(!) demokrasi karşıtı olduğunu Güzel gibiler dillendirdi. Sanki laiklik olmadan demokrasi mümkünmüş gibi, sanki laiklik (modern dünyada) demokrasinin ön koşulu değilmiş gibi. Demagoji merkez sağcıların elinde çarpık siyaset anlayışlarının bir aracı olur.

Birkaç öğretim elamanın istifası, üniversite isyanda diye gösterilmeye çalışılıyor. Aslında bu bir kriz değil, sadece bir mugalâtadan (laf cambazlığı, yanıltmaca) ibarettir.

Öyle çok derin bir araştırma yapmama gerek yok aksini ispatlamak için. Hemen elimin altındaki ilk gazeteyi şöyle bir kurcalıyorum. Sabah gazetesinin Akdeniz ekinde ufak bir alt-menşet: AÜ’de istifa furyası. Başhekim ve dört yardımcısının ardından, yedi öğretim üyesi daha görevinden istifa etti. Mugalata çok derin anlamı olan bir kelime sayın Güzel, kimin için kullanacağını bilirsen.

Merkez sağ iktidarların yapmaya çalıştığı her demokratik açılım, KÜM tarafından hemen bir krize dönüştürülebiliyor.

Demokratik açılımlar; Halkın yararına ve modernleşme-ilerleme öngörüsüyle yapılır. Demokratik açılımlar, kendi tabanının yeni olanaklara kavuşması için yapılmaz. (imam hatip liseleri ve diğer meslek liselerinin mezunlarının önüne koyulan imkanları karşılaştırınca bunu anlamak çok da zor değil).

Bunun devamında Gül’ün atamalarıyla Sezer’in atamaları arasında karşılaştırma yapmış ve Gül’ün daha tarafsız davrandığını söylemiş. Sayın Cumhurbaşkanından beklediğimiz tavır da bu olmalı. Bu noktada Güzel, güzel(!) bir noktaya değinmiş.

Yeni bir anayasa ile rektör ve dekan seçimleri bütünüyle üniversiteye bırakılmalı.

Peki, ne zamana kadar beklenilmeli?

Elbette demokratik açılımlarını tamamlayan merkez sağ iktidar Üniversitedeki kadrosunu kurduktan hemen sonra. Değil mi sağlak güzelimiz?

 
Toplam blog
: 12
: 675
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

1983 yılında Mersin- Anamur'da doğdum. Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. İnternet salonu işletiyorum ..