Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Müzik
 

Radyoların hayatımızdaki yerleri

Sevgili okurlar, Bugünlerde sıkça rastladığım tartışmalara nazan bu yazıyı yazma gereği duydum. Tartışmalar nereden çıkar nasıl çıkar bilinmez ama biz radyo severlere yardımcı olalım. Radyo nostaljidir. Geçmişten günümüze siyah beyaz hayatımızın evimizi aydınlatmasında çok önemli etkendir. Köyde okuldan çıkmışız, akşam olmuş derken herkez radyonun başında toplanmış acaba ne diyecekler diye beklerkenki o heyecanı kim bilmez ki :)       

Bu zamanlarda Türkçe müziğin duayenlerinin buluştuğu bir radyo kanalı hayal edin. 24 saat boyunca kesintisiz müzik yayını yapan ve sürekli güncel şarkıları kulağınıza getiren radyo kanalı. Evet radyo’dan bahsediyoruz. Günün her saati farklı bir programı yayınlayan ama güzel şarkıları yayınlamak ve size dinletmekten vazgeçmeyen bu radyo kanalı birçok kullanıcı tarafından dinlenmektedir. Aktif bir radyo kanalının ülkemizde bu denli bir dinleyici kitlesine ulaşmasının da 2 nedeni bulunmaktadır. Müzik denilince akla ilk gelen radyo olması ve birçok farklı projenin destekçisi ve sponsoru olarak adını duyurmasıdır. Radyonuzu açın ve arkanıza yaslanın en sevdiğiniz sanatçılar herzaman radyoda olacak sloganı ile yola çıkan ve birçok şarkıyı da ilk yayınlayan Radyo kanalı belki de top10 listelerinin de sıralamasını belirleyendir.

Günümüzde reklam radyoların tek gelir kaynağı olduğu için ve çok reklam alan firmaların aksine bu radyo kanalı müziğe öncelik veren tek kuruluştur. Düzenlediği yarışmalar ve aktivitelere özel verdiği hediye biletler ile de insanları sevindirmektedir. Özellikle birçok şarkıcı da bu radyoyu desteklediği için ve şarkıcıların hayranları ile buluşma noktası olduğu için bu kadar çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle türkçe pop müziği ile Murat Boz, Bengü, Model v.b birçok şarkıcının şarkılarını dinleme fırsatını ve istek yaparak en sevdiğiniz şarkıları sevdiğiniz kişilere özel olarak çaldırma şansını da buluyorsunuz. Radyo tarafından yapılan yardım kampanyaları da birçok ihtiyaç sahibi kişiye ulaştırılmıştır.

En önemlisi radyolar dinleyicilerine kulak vermiş, onların sesini heryere ulaştırmıştır. Bununla birlikte eğitici programlarlarada kişisel gelişimimizi tamamlamızda veya devam ettirmemizde faydasını tartışmak bile gereksiz.

Günümüz  teknolojisinde farklı sosyal paylaşım sitelerinden, video paylaşım ve illegal müzik paylaşım siteleri radyolara biraz darbe vursada, kendini bu işe adamış radyocular sayesinde halen daha ayakta kalmaktadır. Bir radyo sever olarak tüm radyo ve programcılarımıza kendini bu işe adamış gladyatörlere sahip çıkalım. Umarım sıkılmamışsınızdır, Teşekkürler Milliyet.

 
Toplam blog
: 3
: 961
Kayıt tarihi
: 19.10.12
 
 

Merhabalar, Daha önce  Slow Türk , Powertürk ve Joy Türk gibi radyolarda çalışmış birisi olarak, ..