Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Sağlık
 

Radyoloji bizler için ne ifade ediyor?

Radyoloji bizler için ne ifade ediyor?
 

Radyosyon ışınlarından gerektiği kadar korunmak sağlık açısından önemlidir.


Radyosyonla çalışan tıbbı araçların kullanıldığı birimdir. Bu birimin en önemli aleti röntgendir. Röntgen radyoaktif ışınlarla çalışır. Bu ışınları cihazın kendi üretir. Tıpta kullanılan en önemli aletlerdendir. Bir hastanın vücudunda belirlenemeyen veya anlaşılamayan bir durumda doktorun başvurduğu önemli bir sistemdir. Doktor bu şekliyle hastasını röntgene sevk eder. Hastanın röntgeni çekilir Doktor Çıkan röntgen filminde hastanın durumunu teşhis eder.

Radyoloji Bölüm olarak üniversitelerde genelde 2 yıllık olarak okutulur. Burayı bitiren öğrenci Radyoloji Teknikeri olarak göreve başlar. Bu bölümü bitiren öğrencilerin iş bulabilme sorunları fazla olmamakla birlikte, devlet ve özel sektörde iş imkanları mevcuttur. Zaten Özel Hastaneler ülkemizde ve dünyada aşırı gelişme gösterdikleri için bu sektörde iş imkanları daha çok aktive olmuştur. Devlette son yıllarda sağlıkta reformlar gerçekleştirdiğinden bu sektörde de iş imkanları üst seviyelere yükselmiş durumdadır. KPSS sınavı ile alınan yerlerde dahi düşük puanla da olsa işe girme imkanları oldukça yüksektir. Bu bölümü tercih eden öğrenci sayısı da oldukça fazladır. Çünkü iş bulabilme imkanları yüksektir.

Radyoloji aslında son derece dikkat gerektiren önemli bir bölümdür. Adından da anlaşılacağı gibi, radyosyon tehlikesi nedeniyle çok hassas bir vaziyet içerir. Bu nedenle; bu bölümde çalışan kişilerin kendilerini koruyucu şekilde davranmaları ve kendilerinin özellikle uyması gereken Sağlık ve Güvenlik Talimatlarına harfiyen uymaları gerekli ve şarttır. Bu hassasiyet nedeniyle çalışanların sosyal hakları her yönüyle ayrıcalık içermektedir. Hem Devlet hem de Özel sektör bu konuda oldukça titiz davranmaktadır. Çünkü insan sağlığı her şeyin üzerinde gelir. Bu bir yasa özelliği taşır. Bu konuda da herkesin çok ama çok daha dikkatli ve hassas davranması aşırı önem ihtiva eder.

Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken kendi sağlığımızdan kesinlikle ödün vermemeliyiz. Her vatandaşın bu bilinçle hareket etmesi farzdır...     

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..