Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Rahat uyu Gazi Kemal

Rahat uyu Gazi Kemal
 

Atam, bugün ulusça seni sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım 1938’in 71. Yılını yaşadık. Bayraklar yarıya indirildi. Sirenler çaldı. 09.05’te saygı duruşunda bulunduk her zaman ki gibi. Yüzbinler Anıt-Kabir’de buluştu yine. TBMM’de, son adı “Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” olan açılımın ön görüşmeleri yapıldı.

Türk Ulusu’nun ilke devrimlerinden koparılmak istendiği bir süreç yaşıyouz. Toplumun büyük bir çoğunluğunda umutsuzluk, yılgınlık ve öfke hakim. Atatürkçü bilim insanları, televizyoncuları, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu emekli generaller, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri cezaevlerine tıkıldı. Ülkemizi, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu yargı kararı ile tescillenmiş bir siyasal kadro yönetiyor. İşsizlik, yoksulluk, açlık ve cehalet halkımızın belini bükmekte. Hele bir de umutsuzluk yok mu ya? Bir torba kömürle, bir paket makarna ile, seçim rüşveti olarak dağıtılan üç kuruş para veya yardım paketleriyle insanlarımızın kafaları bulandırılıyor.

On yıllardır, belediyelerin büyük çoğunluğu dini siyasete alet eden başkanların yönetiminde. İrticai dernek ve vakıfların önemli bir kısmı belediyelerden besleniyor. Cumhuriyet karşıtı militanlar yetiştiriliyor belediyelerin sağladıkları olanaklarla. Yandaş müteahhitlerle beylerin çoluk çocukları, akrabaları, eşleri ve dostları palazlandıkça palazlandılar. Evler, yatlar, katlar, gemicikler aldılar, holdingler, fabrikalar kurdular. Namuslu işadamlarının intihar haberlerini duyar olduk sık sık.

Bölücülükle ve gericilikle savaşan ordumuz, uyduruk belgelerle, raporlarla, ıslak kuru imza masallarıyla baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kimi darbeci , kimi çeteciymiş. Emrinde yüz binlerce silahlı askeri varken değil de emekli olunca darbe planlamakla suçlandı, yıllarca terörle savaşı planlamış olan jandarma komutanı generalimiz.

Ancak dev uyanıyor (İşsizlik ve açlıkla terbiye edilmeye çalışılan halk ), üzerindeki ölü toprağını atmaya başladı. Ekonomik gerçeklerin üzeri, türbanla, açılımla örtülemiyor artık. En son yapılan anketler iktidar partisinin oy oranının hızla düşüşe geçtiğini gösteriyor. Bizler de aramızdaki küskünlükleri, kırgınlıkları, hırs ve ihtiraslarımızı, basit kişisel çıkarlarımızı bir yana iterek, kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyarak, bize emanet ettiğin istiklal ve cumhuriyeti kurtaracağız.

İlkelerin, devrimlerin, aşağıya bir kısmını almaya çalıştığım sözlerin, fikir ve düşüncelerin ışığımız olacaktır.

<ı>“Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz değişimlerin, dönüşümlerin amacı Türkiye Cumhuriyeti halkını tam anlamıyla, tam biçimiyle, uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimlerin temel ilkesi budur. Bu gerçeği kabul edemeyen anlayışları yerle bir etmek zorundayız.<ı>” <ı>“Hepiniz anayasayı okuyunuz. Öğrenci, asker, genç, yaşlı ulusun her kişisi anayasayı iyice bellesin.”

<ı>“Benim için bir yanda olmak vardır. Bir yandayım ben hep. O da Cumhuriyetin yanında, Cumhuriyetten yana olmak, toplumsal devrimden yana olmak.”

<ı>“Eski yönetim yabancı sermayenin jandarmalığını yapmıştır. Hayır, biz bunu yapmayacağız.”

<ı>“Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz; görürsünüz ki ulusu yok eden, tutsaklaştıran, yıkıp yoksul bırakan kötülükler hep din kılığı altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.”

<ı>“Yurttaşlar, kurduğumuz yönetimde tek kişi konuşmaz; konuşma karşılıklı olur, halk yönetimi, sözleşmeye dayanır, açık konuşmaya dayanır.”

<ı>“Memleketimizi bir sömürge haline getirmeye uğraşıyorlar. Elbirliğiyle çalışmalıyız. Halka şunları anlatmalıyız; kaçırılan fırsatlar, acı olaylar, bir tek nedenden doğmuştur: Yurdun ve ulusun bir avuç kişinin elinde yemlik olmasından ve ulusal egemenliğin işlememesinden... Bu yolda halkı elbirliğiyle uyandırıp bilinçlendirmeliyiz. <ı>Halk ulusal egemenliği benimsemeli ve memleketin tek egemen gücünün kendisi olduğunu unutmamalıdır.”

<ı>“Henüz kurtulmuş değiliz, atılan adımlar bundan sonra atılması gereken adımların başlangıçlarıdır.”

<ı>“Yabancı devletler ekonomik tutsaklıkla bizi bağlamışlardır. Güzel vatanımızı yoksulluğa, memleketi yıkıntıya sürükleyen nedenlerin içinde en güçlüsü, en önemlisi ekonomimizin bağımsız olamamasıdır.”

<ı>“İlerleme yolunda duracak değiliz. Dünya ürkütücü, coşkun bir hızla ilerliyor. Biz bu ahengin dışında kalabilir miyiz?”

Rahat uyu! Eşsiz komutan, devrimci insan, yüce Atatürk!

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..