Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '16

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Rahim alınma operasyonu sonrası cinsel hayat ?

Rahim alınma operasyonu sonrası cinsel hayat ?
 

Hayatımızın en kıymetli hazinesi şüphesiz içinde yaşayan ruhumuzu koruyan bedenimiz. Bedensel hastalıklarımızın çoğu ruhsal anlamda da etkili olabiliyor. Alında ikisi de birbirinden besleniyor diyebiliriz.
 
Kadın olmanın korkulu yanlarından bahsedelim bugün biraz. Şüphesiz kadınlığımızın, doğurganlığımızın en önemli sembolü olan organımız rahimdir. Rahim içerisindeki hastalıklar, fark edilmeye başlandığı andan itibaren, en kısa zamanda önlemler almak gerekir. 
 
İlaç tedavilerinin tesirli olmadığı durumlarda rahimin vücudun kalan kısmına zarar vermesini önlemek için operasyonla alınması bilinen bir durumdur. Günümüzde kanser oranının artması karşılığında hepimiz bu durumdan korkar olduk.
 
diyelim rahim alınması ile hastalıktan kurtulduk ama kadın olarak varlığımızı sürdürebilmemiz, dişiliğimizi dilediğimiz gibi yaşayıp yaşayamayacağızı bilmemiz pek dillendirmesek de gizliden gizliye bir önem arz etmekte. Bu sebeple, konu hakkında en doğru bilgiye ulaşmamıza destek olan pro. Dr. Melih Atahan Güven 'in konu ile bilgi içeren görüşlerini sizlerle paylaşmak istedim.
 
Hayatınızın en kıymetli varlığı bedeniniz, kendinize iyi bakın. 
 
Prof. Dr. Melih Atahan Güven
 
Hemen her kadın rahim alınması ile cinsel hayatın bitmesini özdeşleştirmektedir. Halbuki bu doğru değildir. Rahim alınması operasyonu (histerektomi) rahmin tıbbı bir sebeple alınması operasyonu olup, yumurtalıkların da alınmasını içerebilir veya içermeyebilir.
 
Bu durum hastanın durumu ve yaşı ile ilgili olup hekimin gerektiği şekilde alacağı karara göre değişkenlik gösterebilir. Eğer yumurtalıklar alınmaz ise kadın yumurtalıkları östrojen salgılamaya devam eder, menopoz durumu oluşmaz ve fakat yumurtalıklar alınır ise operasyon sonrası östrojen üretimi durur ve kişi menopoza girer.
Rahimle beraber yumurtalıklar alınsın veya alınmasın kişinin cinsel yaşamı etkilenmez çünkü cinsel ilişki sırasında aktif olan organ vajinadır. Rahim alınması operasyonu sırasında vajinaya dokunulmamaktadır. Dolayısı ile cinsel ilişkinin etkilenmesi organik olarak mümkün değildir.
Bazen opere olan hastalar ortada herhangi bir sebep olmaksızın emosyonel sebeplere bağlı olarak ilişkide zorluk yaşayabilirler. Bu durum psikiyatrik tedavi ile düzeltilebilir. Bazen de rahimle beraber yumurtalıkların da alınmasını takiben kadının menopoza girmesi ile vajinada kuruluk ve ilişki sırasında acı hissiyatı söz konusu olabilir. Bu durum, hekim kontrolü altında kullanılacak östrojen içeren kremler veya kayganlaştırıcı jeller ile tedavi edilebilir.
 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..