Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Rahim nakli

Rahim nakli
 

Gothenbur Üniversitesi, rahmi alınan bir kadına rahim nakli yaparak, bu naklettiği rahimle kadını doğurtmayı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu başarılı doğum, rahmi alınmıs kadınlarda çocuk sahibi olmak adına büyük bir umut kaynağı olmuştur. Bu işlem ise ülkemizde Akdeniz Üniveritesite’sinde denenmiş, gebelik başarıyla gerçekleşse de sonrasında düşük meydana gelmiştir.

36 yaşında bir kadın rahmi olmadığı halde, menopoza giren arkadaşının nakil bağışı sayesinde transfer edilerek rahim sahibi olmuştur.

Bizim açımızdan rahim nakli pahalı ve zor bir işlemdir. HLA Doku uygunluğu 1/70.000 oranındadır ve ancak ölülerden yapılabilmektedir. Nakli gerçekleştirilen rahmin doku reddini engellemek için bir takım güçlü ilaçlar verilir. Bu ilaçlar sağlık açısından bir takım riskler oluşturabilmektedir. Kanada ve ABD gibi bilimin geliştiği bir çok gelişmiş ülkelerde rahim nakline göre Taşıyıcı Anneliğin birçok açıdan daha avantajlı olduğu söylenmektedir. Klinik olarak biz de aynı görüşü savunmaktayız.

 

Kaynak: http://www.kibristupbebekmerkez.com/rahim-nakli/

 
Toplam blog
: 12
: 255
Kayıt tarihi
: 21.12.15
 
 

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi ve kısa bir süre Adli Tip ..