Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Rahşan Ecevit yanlış (mı) yaptı

Rahşan Ecevit yanlış (mı) yaptı
 

Nerde kaldı ahde vefa


Geçmişten bugüne gelindiğinde insan içinde yatan ahde vefalar, ayrılıklar, parçalanmalar, bir türlü ulaşılamayan hedefler ve arayışlar. Bülent Ecevit bunun en büyük örneklerden biri.. Yarım kalan sevdalara inat aynı düşüncelerle farklı partilerde görev yapmak.. Bu işin duygusal boyutu..

Rahşan Ecevit’in bunca ilerleyen yaşına rağmen içten içe duyduğu bir özlemi CHP nin kongresi ile beraber son buldu hem de kendinin genel başkanlığını yaptığı, Bülent Ecevit’in Genel başkanlığını yaptığı DSP Demokratik sol partinin varlığına rağmen.. İşte esas tartışılması gereken nokta burasıdır. Neden? Nasıl? Niçin böyle davranmak ihtiyacı duydu Rahşan hanım acaba etik midir? Yıllarca Ecevit’in ardından sürüklediği bugün ise hala ak günler sloganının ve sol hareketin özlemini çeken Ecevitçiler DSP de, ve Rahşan hanım kongreye Bülent’i de getirdim demekle bana göre DSP ye ve gönül verenlere bıçak sapladı. Bu bıçağı saplamaya ömrü yetti Rahşan hanımın ne yazık ki. Oysa bireysel hareket yerine, DSP parti tabanıyla da yönetimiyle de istişare ederek daha kuvvetli suni olmayan birleştirici kararlar alınabilirdi, aksine bu davranışı belki de bir birleşme bütünleşme yani katılımı engelledi.

Rahşan hanımın DSP ile bağlarımı kestim demesi bile onu kurtarmaz, zira DSP ye sahip çıkması olmazsa olmaz bir durumdur. Bu durumdan sonra CHP nin kongre süresi sonrasında ve seçim sürecine girildiği dönemde birleşebilecek partiler ya da gruplar bir zorlama durumu yaşayacaklarından asla bu birleşmelere taviz vermeyeceklerdir.

DSP Genel başkanı Masum Türker de Rahşan Ecevit’e sert tepki gösterdi.Türker Ecevit’in ‘’ Demokratik sol partiyi ömrünüzün sonuna kadar yaşatın ve asla kapanmasın vasiyetine uyarak, biz yolumuzda yürüyoruz. Biz demokratik solcular, Bülent Ecevit’in düşüncelerine gönül verenler DSP olarak yolumuza, mücadelemize devam ediyoruz mesajını verdi.

Tabi Rahşan hanımın bu çıkışını olumlu değerlendiren ve CHP nin yakaladığı bu rüzgara katkı sağladığı için alkışlayanlar olacaktır. Ancak büyük bir kesimde bu ahde vefasızlıktan öte Rahşan Ecevit’i harakiri yapmakla suçlayacak ve hatta haklarını helal etmeyeceklerdir. CHP ye ise birkaç renkli isim katılabilir ve dahada canlanabilir ancak. Bu rüzgar 2011 seçimine kadar kuvvetini kaybedebilir. Yani fırtına melteme dönüşebilir.
 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..