Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Rakamlara İnanılmıyor Açım Diyene de Çorba Veriliyor, Bırakılsa Durumumuz İyi mi Kötü mü Anlardık

Rakamlara İnanılmıyor Açım Diyene de Çorba Veriliyor, Bırakılsa Durumumuz İyi mi Kötü mü Anlardık
 

Toplumsal yardım uyanıkları hem bu sayede halkın gönlünü kazanıyorlar hem de halkı kandırıyorlar, nasıl mı? Fakirlere yardım ediyorlar fakirliği göremiyoruz. Sefaletin üstünü örtüyorlar yani. Öbür taraftan, yardım ettikleri için insanların gönlünü kazanıyorlar.

Açım diyene çorba veriyorlar, bırak kim açmış görelim, sefaleti gizleyecekler. Siz de halkını düşünen devlet diye takdir ediyorsunuz.

Şu anda ekonomik durumumuz nasıl?

Rakamları boş verin, halk rakamları hiç kale almıyor; dünyada %19 faiz yok(belki Ay’da filan vardır)yine de yüksek demiyor, şikâyetçi değil.

Şu anda Türkiye’de aç susuz yok, görüntü bu. Açlık sınırı altında 14 milyon insan varmış ama bu rakam yani halkı ilgilendirmiyor, köşe başında bir insan açlıktan ölse daha etkili. Ama devlet onun açlıktan ölmesine izin vermiyor.

Fakirlere yardım aslında bu amaçla yapılıyor, açlıktan ölür falan da ekonominin durumu ortaya çıkar diye. Halka açlık sınırı altında yaşayan 14 milyon insanı anlatamazsın ama açlıktan ölen bir kişiyi anlatırsın.

İşte Türkiye ekonomisiyle ilgili böyle bir garabet var. Devletin görevlileri sokak sokak fakir arıyorlar; aslında aradıkları hani gerçekten zor duruma düşmüş ve belki bir köşede açlıktan ölecek kimse.

Rakamlar halkı ikna etmiyor, zaten anlamıyorlar… Ekonomiyle ilgili kimseleri hiç konuşmayalım. Açı da doyuruyorlar. E o zaman ekonominin durumunu biz nasıl anlayacağız?

Anlayamayacağız çünkü istedikleri bu!

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..