Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

Rakibimiz Fransa

Rakibimiz Fransa
 

fiba.com


Dünya Basketbol şampiyonasındaki bugün yapılan son grup maçlarından sonra sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Herkes bizim ikinci turda Yeni Zelanda ile karşılaşacağımızı düşünürken, rakibimiz sürpriz bir şekilde Fransa oldu. Halbuki Fransa turnuvaya çok iyi başlamış ilk maçında son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı yenmeyi başarmıştı. Ancak daha sonra Litvanya ve bugün de Yeni Zelanda'ya 12 sayı farkla yenilmesi ikinci turda karşımıza Fransa'yı çıkardı. Fransa ile 2008 yılında yaptığımız eleme maçlarında hem Türkiye'deki hem de Fransa'daki maçlarda rakibimizi yenmiştik. Üstelik o takımda Fransa'nın sayılarının yarısını atan Tony Parker da oynuyordu.

Bugünkü maçta Çin'i 87-40 yenerken, bizim liderliği garantilememiz yanında Çin'in de 4. olarak ikinci turu garantilemesi nedeniyle ilk beş dışındaki oyuncularla mücadele ettik. Zaten ne biz ne de Çin maça çok fazla asılmadı ve maç da zaten bir hazırlık karşılaşması şeklinde geçti.

Bizim grupta oynanan maçta Yunanistan'ın Rusya maçına asılmayarak sanki isteyerek yenildiği dedikodusu kulislerde dolaştı. Bunun da nedeni Yunanistan'ın D grubunu ikinci bitireceği tahmin edilen İspanya ile karşılaşmak istememesi öne sürüldü. Ancak Yeni Zelanda'nın Fransa'yı yenmesiyle bir anda ikinci olan İspanya yine de Yunanistan'ın rakibi oldu. Eğer Yunanlılar gerçekten böyle bir düşünceye saplanmışlarsa yağmurdan kaçarken doluya tutuldular. İkinci tura kalması beklenen Almanya ve Porto Rico ise evlerine döndüler.

İkinci turda ve daha sonraki turlarda ise eşleşmeler şöyle:

Türkiye - Fransa galibi ile Slovenya - Avustralya galibi yarı finale çıkmak için mücadele ederken diğer eşleşmeler şöyle:

Sırbistan - Hırvatistan galibi ile İspanya - Yunanistan galibi
ABD - Angola galibi ile Rusya - Yeni Zelanda galibi
Litvanya- Çin galibi ile Arjantin- Brezilya galibi yarı finale çıkmak için mücadele edecekler.

Bizim yol haritamız ise büyük bir sürpriz olmazsa şu şekilde olacaktır.

Fransa'yı elediğimiz takdirde Avustralya'yı rahat bir şekilde geçeceğini tahmin ettiğim Slovenya ile oynayacağız.

Yarı finale kaldığımız takdirde Sırbistan'la oynayacağımızı öngörüyorum. Ancak Yunanistan, önce İspanya'yı sonra da Sırbistan'ı elerse, yarı finalde tekrar karşımıza çıkabilir.

Finalde' de rakibimiz büyük bir olasılıkla ABD olacak.

İyi şanslar Türkiye.. Kalbimiz sizlerle 12 dev adam......

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..