Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
İnternet
 

Raku raku pasokon

Raku raku pasokon
 

60 yaş üstüne özel bilgisayar

Japon elektronik firması Fujitsu, ülkede 60 yaşın üstündekiler için özel olarak tasarlanmış bir dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Fujitsu’nun açıklamasında, ilk kez ‘fare’yle tanışacak ve internet kullanacak yaşlılar için tasarlanan modelin adının “raku raku pasokon” (Kolay PC) olduğu belirtildi. Japonya’da 60 yaşın üzerindekilerin sadece yüzde 50’sinin bilgisayar kullandığının kaydedildiği açıklamada, bu yeni modelin “kolay ve güvenli” kullanılabildiği ifade edildi.

Firmaya göre, Japonya’da, yaşlıların yakınlarıyla iletişim kurması ve evlerinden çıkmadan alışveriş yapabilmesi için böyle bir dizüstü bilgisayara talep arttı. Yeni modelin klavyesinde, harfler normal klavyedekilerden daha büyük. Bu modelde, normal bilgisayarlarda bulunmayan, olası sorunların çözülmesinde kullanılacak bir “destek” tuşu da var. (Kaynak:Milliyet)

Biz millet olarak Internet yuva mı yıkıyor yuva mı yapıyor diye tartışırken eloğlu raku raku pasokon icad ediyor. Onlar iş üretiyor bizler lâf. . . Hep lâf hep lâf. . .

Internet araca değil amaca hizmet eder. Kolay PC’nin amacı da, yaşlıların yakınlarıyla iletişim kurması ve evlerinden çıkmadan alışveriş yapabilmesiymiş.

Orada bizde olduğu gibi camdan kafanızı uzatıp, “Erôôôôôôlllll hadi çocuğum evladım bi markete kadar gidiver, kendine de bi tane çikolata al” durumları yok.

Orada Erôl yok işte. . . Bütün mesele bu. . .

Hal böyle olunca adamlar Kolay PC üretiyor, bizler de laf. . .

:) İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/raku-raku-pasokon/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..