Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Ramazan, istismar ayı olmasın...

Ramazan, istismar ayı olmasın...
 

Ramazan geldi, hoş geldi. Bilindik çadır görüntülerinin yerini sokaklara metrelerce kurulan iftar sofraları aldı.

Belediyeler, iş adamları olağan fırsatı reklamları için sınırsızca kullanıyorlar. Sadece bunlar mı? Gazeteler her ramazanda olduğu gibi kupon karşılığı dini kitaplar dağıtıyorlar. Televizyonlarda önlerine gelen fırsatı sonuna kadar kullanıyorlar. Nefsi terbiye etmek üzere tutulan oruç zamanın ruhuna uygun olarak tüketim çılgınlığı olarak yansıyor hayata.

Din istismarı alabildiğince sürüyor.

Dindar, iman eden gösterişten ve riyadan uzak bir biçimde inancını yaşarken gösteriş meraklıları 11 Ayın sultanı Ramazan’ı nasıl paraya, itibara(!) tahvil ederim hesabı içinde!

Deniz Feneri davasında içeri alınan televizyon sunucusu çıkışta açıklama yapıyor kameralara ağlayarak, ”Nezarette orucumu tuttum çok şükür!” diye.

Twitter’den soyunarak ününe ün katan Cebeci panpişlerinin heveslerini bayram sonrasına erteliyor.

Kimi medya maymunları (basına haber vererek) umreye gidiyor!

Bilindik görüntüler Oruçbaba Türbesi’nden; ev, otomobil, eş, iş, çocuk, cüzdanını mezar taşına sürerek para dileyenler yansıyor TV ekranlarından…

Tokluk hapı ile güya oruç tutuyor aklı evveller ve birde utanmadan soruyorlar din adamlarına. Onlarında kafası karışık kimi onaylıyor, kimi olmaz diyor!

Oruç en yalın haliyle nefis terbiyesi değil mi?

Sahurda aldığın hap öğle yemeği saatinde midede patlayacak, açlık hissi duymayacaksın! Resmen oruca şike karışıyor ya fazla dürtmeyeyim yanlışa düşmekte var netameli konularda.

Malum devlet katından, diyanet katından Afrika’ya yardım kampanyası düzenleniyor. Belediyeler, iş adamları, medya vatandaşın parası ile gösteriş yapacağına ayırdıkları bütçenin önemli bir bölümünü Kızılay aracılığı ile ulaştırsın Afrika’ya. Ha birde Kızılay açıklasın şeffaf bir şekilde yaptığı alımları malum toplum olarak çok sakata geldik, hiçbir kuruma güvenimiz kalmadı vatandaş olarak dii mi!

Hem böylece sakilliğe dönüşen istismar görüntüleri de azalır kim bilir, Ramazan hoş geldi hoşça gider böylelikle.

Ve son bir istirham, çocuğuna yemek pişiremedi diye intihar eden anneleri ve onları bu hale getiren düzeni sorgulamayı da unutmayın emi!

İyi ramazanlar…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..