Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '17

 
Kategori
Bayramlar
 

Ramazan Ayı-Bayramı-Eleştiri Notlarım

Ramazan Ayı-Bayramı-Eleştiri Notlarım
 

RAMAZAN AYI-BAYRAMI ELEŞTİRİ NOTLARIM…


Ramazan oruç ayı içerisinde sosyal medyada gençlerin ufak tefek sağlık rahatsızlıkları nedeniyle ‘doktor tutma dedi’ tavsiyesi ile oruç tutmadığını eleştirmiştim. Bu eleştirimize katkı sağlayacak çok güzel bir yorum geldi. O yorum şöyleydi: ‘ Doktor tavsiyesi ile oruç tutmayanlar doktorların ‘ sigara içmeyin, sağlığa zararlıdır, öldürür’ tavsiyesine neden uymazlar merak ederim.’ Güzel yorum… Sözümüz gerçek hasta olup oruç tutmayanlara değil. Ama doktor tavsiyelerinin ramazan ayında prim yaptığı muhakkak.

Ramazan bayramında protokol bayramlaşmaları çok meşhur ülkemizde. Protokol bayramlaşmaları ile ilgili bir muhtarımız çok güzel bir şey söyledi: ‘ Bayramlaşmaları tek çatı altında yapalım. Kaymakamlık, belediye, parti, oda, sendika, dernek gibi her biri ayrı bayramlaşmalar maalesef sıkıntılı. Çünkü Kaymakamlık, belediye, parti, oda, sendika, dernek gibi bayramlaşma yerlerinde hep aynı insanlarla bayramlaşıyorsunuz.’ Bu kadar parçalı bayramlaşma protokolü olacağına İl’de ya da ilçe ’de sadece ve sadece valilik veyahut kaymakamlık bayramlaşmayı organize etse, o bölge de, birlik ve beraberliği sağlasa daha iyi olmaz mı?

Bayramlaşmalarda akraba ziyaretlerinde resmen mide spazmı yaşadık. Çünkü her akraba ziyaretine gittiğimizde ikramlar aynı: ‘ Baklava, sarma dolma, Gazoz’. Hep aynı, hep aynı… Netice de, mide mafiş. Şöyle olsa daha iyi olmaz mıydı? Herkes en iyi yaptığı yemeği ikram etse, birbirini taklit etmeyip farklı bir şey yapsa güzel olmaz mıydı? Mesela teyzemin üzerine güzel dolma yapan yoktur… Hala’mın da en güzel farklı yemekleri vardır. Teyzem ‘sarma dolma’, Halam ‘ sarımsaklı mantı, kardeşim ‘leblebili kurabiye, Annem ‘iskender’ diğer büyüklerim de daha farklı yeteneklerini ikram etse daha güzel olmaz mıydı?  

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..