Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ramazan ayı birinci günü menüsü (9 Temmuz 2013)

Ramazan ayı birinci günü menüsü (9 Temmuz 2013)
 

Ramazan ayının birinci günü mideyi şoklatmamak için hafif bir menü en uygunudur. Tel şehriye çorbası mide için en hafif çorbadır, tavuk suyu ile ile pişirilirse mideyi zorlamaz.  Tavuk yemeği ise et menüsü olarak mideyi yormaz, yanında bir sebze yemeği ile ideal menüdür.  Pilavı ise çok yemeden, iki çorba kaşığı alarak sofradan kalkmakta yarar var.  Çay içtikten sonra veya iki sonra tatlıyı yemek gerekir, tatlı arzu etmeyenler meyve de yiyebilirler. Önemli olan çok ağır yemekler yemeden vücuda fazla yüklenmemek ve meyve ile tatlıyı biraz aralı yemek.

Zeytinyağlı yemekler ve tatlı bir gün önceden yapılırsa oruç tuttuğunuz ilk gün zorlanmazsınız.

Benim bloğumda zeytinyağlı taze fasulye, soslu baget tavuk, şambali ve sütlaç tarifi var. Arzu edenler bloğumda okuyabilirler.

Menü:

Tavuk suyuna tel şehriye çorba

Adam başı 2 baget tavuk olacak şekilde soslu baget tavuk veya 1 büyük tavuk budu

Zeytinyağlı taze fasulye veya imambayıldı

Pirinç pilavı

Şambali tatlısı veya sütlaç

Ramazan ayınız mübarek olsun.

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..