- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ramazan ayı birinci günü menüsü (9 Temmuz 2013)
Ramazan ayının birinci günü mideyi şoklatmamak için hafif bir menü en uygunudur. Tel şehriye çorbası mide için en hafif çorbadır, tavuk suyu ile ile pişirilirse mideyi zorlamaz. Tavuk yemeği ise et menüsü olarak mideyi yormaz, yanında bir sebze yemeği ile ideal menüdür. Pilavı ise çok yemeden, iki çorba kaşığı alarak sofradan kalkmakta yarar var. Çay içtikten sonra veya iki sonra tatlıyı yemek gerekir, tatlı arzu etmeyenler meyve de yiyebilirler. Önemli olan çok ağır yemekler yemeden vücuda fazla yüklenmemek ve meyve ile tatlıyı biraz aralı yemek.
Zeytinyağlı yemekler ve tatlı bir gün önceden yapılırsa oruç tuttuğunuz ilk gün zorlanmazsınız.
Benim bloğumda zeytinyağlı taze fasulye, soslu baget tavuk, şambali ve sütlaç tarifi var. Arzu edenler bloğumda okuyabilirler.
Menü:
Tavuk suyuna tel şehriye çorba
Adam başı 2 baget tavuk olacak şekilde soslu baget tavuk veya 1 büyük tavuk budu
Zeytinyağlı taze fasulye veya imambayıldı
Pirinç pilavı
Şambali tatlısı veya sütlaç
Ramazan ayınız mübarek olsun.
Sibel Koçarslan