Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '19

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazan Ayına Girerken

Kur’an ayetleri ve hadisler ramazan ayının ve oruç tutmanın öneminden bahsetmektedir.

    “(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin.Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” (Bakara suresi, 185. ayet)

Yine bununla ilgili hadiste Hz. Peygamber şöyle buyurur;
    “Ramazan orucu farz, teravih sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.” (Nesai)

Daha başka bir çok ayet ve hadis vardır ve bunlardan anlaşılacağı üzere oruç tutmak farzdır, ramazan ayının fazileti de çok fazladır. Bu ayda özellikle 5 vakit namazlarımıza, orucumuzu aksatmamalı, daha fazla da sünnet olan ibadetleri yapmalı, daha fazla dua etmeliyiz.

    “Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur” (Müslim)

    Ramazan ayında özellikle sünnet olan teravih namazlarını eda etmeli, ramazanın sonlarına rastlayan Kadir gecesini de değerlendirmeliyiz. Peygamber Efendimiz (sav) teravih ve kadir gecesi için şöyle buyurmuşlardır;

        “Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (teravih) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mace)

 
Toplam blog
: 3
: 67
Kayıt tarihi
: 10.05.19
 
 

Namaz Nedir   Namaz, İslam'ın beş şartından biri olan, günün belli vaktilerinde ve abdest alınara..