Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '11

 
Kategori
Bayramlar
 

Ramazan Bayramı'mız ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun

Ramazan Bayramı'mız ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun
 

(Sanal ortamdan alınmıştır)


Milletimizin içinde yoğrulduğu nice sorunlar kapsamında bin bir ihmalden dolayı ortaya çıkan zor günlere gelip çattık... Her sorun birbirine kenetlenmiş olarak birbirinden ayrılamaz bir sarmalın değişik içerikli parçaları gibi günden güne büyüyor yanı başımızda. Bu sarmalın oluşumunda kendi iç açmazlarımız yanında dış etkenlerin de varlığı inkâr olunamaz.

Birileri birilerinin maşası olarak küskünlükler yaratarak, ayrılık gayrılık tohumları ekerek, komşular ile hısım akrabalar arasında kan çıkartarak, yeni bir ırkçılık tohumu yeşerterek sanırım Balkanlaştırmak istiyorlar Türkiye’yi... Irak’ın işgali ile başlayan bu süreç Ortadoğu'da bütün acımasızlığı ile yaşanıyor. Sorunlarımız çözülemiyor, barış ve huzur Kafdağı’ndan bu yana gelemiyor. Libya, Mısır, Filistin, Irak, Somali, Yemen, İran, Kafkasya ve bazı Türk Cumhuriyetlerindeki gelişmelerden bizim için çıkartılacak pek çok ders vardır. Biliyoruz ki gelişmeler karşısında tarihin tekerrürünü önleyebilmek ne mümkün! Çünkü çıkılan yollardaki durumlardan, yaşanan olaylardan ve atılan her bir imzadan gerekli dersler alınmadan yaşamak gibi açmazlara düşenlerin peşinden sürükleniyoruz bir yaprak gibi.

Biliyoruz ki Osmanlı’nın son yüz yılında ortaya çıkan değişik amaçlı Balkan Komitacıları gibi bu gün de BTÖ gibi her türlü şiddeti gizlice uygulamak için örgütlenmiş kökü kazılamayan bir terör örgütü var ülkemizde. ‘Gündüz külahlı, gece silahlı’ benzetmesinde olduğu gibi sergilenen bir kişiliksizlik yanında gizli gizli tuzak kurma yolu ile kişilerin vurdurulması süreci, bütün çabalara rağmen bir türlü durdurulamadı. Bakalım gelinen bu aşamada nasıl bir terörle mücadele, ne biçim bir iç politika ve nasıl bir diplomasi uygulanacak. Yaklaşmakta olan yeni bir Anayasa bilmecesi ise önümüzdeki aylar boyunca başlı başına bir karmaşa yaşatacağa benziyor.

İşte bu süreçte her yıl coşku ile kutladığımız Mübarek RAMAZAN BAYRAMI ile bize bağımsızlığımızı kazandıran 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI kaderin bir tecellisi olarak bu yıl da aynı günlerde kutlanacak. Bu nedenle:

Bu iki kutsal bayramımızı bu vatan için ŞEHİT DÜŞEN ve GAZİLİK MAKAMINA YÜKSELEN bütün atalarımız ve kardeşlerimizin anılarını da düşünerek, birbirimize karşı her zaman beslediğimiz sevgi ve saygı içinde kutlayalım. 

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..