Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '20

 
Kategori
Bayramlar
 

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

Hey gidi günler hey, eskiden Ramazan bayramları bir başka türlü kutlanırdı. Rahmetli dedemle babaannem arife günü ablamla birlikte 5 kardeşi elimizden tutup çarşıya götürür istediğimiz hediyeleri alırlardı. Çocukluk bu ya alınan hediyemi kimse almasın diye yastığımın altına saklardım. Rahmetli anneciğim evde çalışanlarla birlikte bir önceden yani arife günü çeşitli yemekler, börekler tatlılar yapardı Özellikle kadayıf dolması tatlısına bayılırdık. Bayram sabahı Dedem babam, erkek kardeşlerim erkenden bayram namazına giderlerdi. Onlar gelmeden evin üst katındaki Salona yere minderler serilir büyüklere ayrı çocuklara ayrı siniler konulur, lavaş ekmeklerle birlikte çeşitli yiyecekler hazırlanırdı. Hele arife günü çocukların ellerinde birer torba kapı,  kapı dolaşır: “Teyze arifeliğimi ver” diye para ve kuru yemiş şeker isterlerdi, vermeyen olursa çocuklar çok kızar küfür ederek ayrılırlardı.

Erkekler camiden geldikten sonra hepimiz sıraya dizilir ellerini öper bayram paralarımızı ve şekerleri alır, sonra yemek için sıraya dizilirdik. Şimdi çocukluğumdaki bayramları özlüyorum.

Tüm İslam aleminin Milletimizin alemin akraba ve arkadaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık mutluluk dileklerimi iletip sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..