Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '16

 
Kategori
Bayramlar
 

Ramazan bayramında yiyecek ve içeceklerinize dikkat ediniz

Ramazan bayramında yiyecek ve içeceklerinize dikkat ediniz
 

görsel netten


Rahmetli annem arife gününde özenle bayram yemek ve tatlılarını hazırlardı. Börek, çörek ve etli dolmaların yanından kadayıf dolması vazgeçilmezlerdendi. Kadayıf solmasını çok güzel yapardı, rahmeti babacığım anneme: “Hanım batağa batmış yerinden ver derdi o yüzden de çok kiloluydu. Çocukken

Arife günü ellerimize birer torba alıp ev ev gezip kuru yemiş ve şeker toplardık, bazen torbalarımızı daha büyük çocuklar kapıp kaçırırdı çok ağlardık hey gidi günler hey. Yarından sonra bayram,

 Bayramda özellikle oruç tutanların ertesi gün yiyeceklerine çok dikkat etmeleri gerekir. Zira ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanın hızlanması için yiyecek ve içeceklere dikkat etmezsek kilo alabiliriz. İşte size yapmanız gerekenler:

 Bildiğiniz gibi tatlılar bayramın vazgeçilmezidir. Ancak bayramda en çok tatlılara dikkat etmelisiniz. Çünkü her gittiğiniz evde tatlı ikramı yapılıyor. Yapılan bu ikramları nazikçe reddetmelisiniz. Aksi takdirde kan şekerinizde ani değişimler gözlemlenebilir. Tatlıların alternatifi olarak doğal meyveleri ve doğal yapılmış tatlı türü yiyecekleri tüketebilirsiniz. Tatlı, börek gibi ikram edilen yiyeceklerin yanında illa ki içecekler de sunuluyor. Ancak her içeceği içmemelisiniz. Kola gibi şekerli içeceklerden uzak durunuz. Bunlara alternatif olarak ayran, meyve suyu gibi içecekleri tüketebilirsiniz. Bayramda çoğu evde yemek ısrarı olduğunu biliyoruz. Mümkünse sağlıklı yemekleri yemeye özen gösteriniz. Unlu mamulleri daha az tüketilmeli ve ağır yemekler yememeli. Bayram şekerleri: Her evde mutlaka bayram şekeri bulunuyor. Bayram şekerlerini tüketirken kesinlikle seçici olmalısınız. Markasından ve kalitesinden emin olduğunuz şekerlere bayramda dikkat ediniz. Gün boyunca aşırı miktarda şeker tüketilmemelidir ve çocuklarınıza da bu konuda dikkat etmelisiniz.

Bayram içinde ve bayram sonrasında sağlık sıkıntıları çekmemek için günlük ortalama 3 öğün yemek yiyiniz. Ara öğünlerde ise aşırıya kaçmayın. 1 aylık Ramazan ayı maratonundan sonra bir anda yemeklere yüklenmeyiniz.

Tüm vatandaş, akraba, arkadaş, eş ve dostlarımızın Ramazan Bayramınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ
 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..