Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ramazan coşkusu müjdeye dönüşsün !

Ramazan coşkusu müjdeye dönüşsün !
 

9 Temmuz’dan bu yana ülkemizin her köşesinde Ramazan ayının coşkusu, iftar heyecanı, ibadetin huzuru yaşanıyor. Belediyelerin kurduğu iftar çadırları, eğlenceler, gösteriler, konserler, Karagöz ve Hacivat ve daha birçok etkinliklerle oruç ayının 10 gününü geride bıraktık. Parklarda yaşanan manzaralar onbir ayı sultanında Türkiye’nin kardeşlik bağlarının güçlü olduğunu ortaya koyuyor; birlik ve beraberliğin, saygının, sevginin, sabrın ön plana çıktığını gösteriyor.

Siyasi Partileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanlarını kutlamak lazım. Ramazan ayında halkın yanında iftar heyecanına ortak oluyorlar. Siyaset dilinden uzak tatil havasında biraz sohbet biraz muhabbet halkımızın moralini şimdiden yükseltmiştir. Ramazan vesilesiyle de bölgenin, ilin, ilçenin, beldenin, köyün sorunlarını, sıkıntılarını dinleyen siyasetçiler yeni yasama yılına ve yerel seçimlere de hazırlık yapıyorlar. Siyasetçilerin iftar sofralarında çektirdiği fotoğraflar özlediğimiz tablolardır. Keşke yıl boyunca oruç tutabilsek de bu coşkuyu ve huzuru hiç yitirmesek…

SOSYOLOGLAR MÜJDE İSTİYOR!

Ramazan ayı da olsa sosyologların haklı talepleri devam ediyor. İstihdam sorunlarını aşmak isteyen sosyolog adayları Twitter aracılığıyla Bakan ve Milletvekillerinden kadro ve atama sözü istiyor. Her gün sahur vaktine kadar mücadeleyi bırakmayan sosyologların talepleri nedir? Olağanüstü bir talepte mi bulunuyorlar, sosyoloji mezunlarının tamamına iş mi istiyorlar, bu bölüm mezunlarına ayrıcalık mı talep ediyorlar, bütün kurumlarda sosyolog olmasını mı istiyorlar? Tabi ki hayır. Gayet mantıklı talepleri vardır.  

Başbakan Vekili Bülent Arınç : Demokratik bir kültür içinde ve yasalar çerçevesinde ifade edilen tüm bütün taleplere sonuna kadar açığız. Yeter ki şiddet olmasın.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik : Vatandaşlarımızın makul, meşru, mantıklı  (3M) taleplerini yerine getiririz.

Sosyologların taleplerini her fırsatta yazdım, yineledim.

Gayet makul, meşru ve mantıklı talepleri vardır.

Ramazan vesilesiyle bir kez daha kısaca aktarıyorum.

1) Merkezi atamada sosyologlara çok az kadro ayrılmıştır. Kadro ihdasları yapılmamaktadır. Kasım atamasında 37 sosyolog, Haziran atamasında 31 sosyolog alınmıştır.

2) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyolog alımı yapmamaktadır. En son Merkezi alımda 20 kişi almıştır. SHM ve ASDEP için sosyolog kadro ihdası yapılmalıdır.

3) Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik kapsamında sosyolog alımını mülakatsız yapmalıdır.

4) Rehberlik Araştırma Merkezlerinde, cezaevlerinde ve bazı kurumlarda sosyolog bulunmamaktadır. İstihdam yaratılmalıdır.

5) Sağlık Bakanlığı’nda 330 sosyolog kadrosuna yıllardır atama yapılmıyor. 330 sosyolog göreve başlamalıdır.

6) Spor Genel Müdürlüğünde 180 sosyolog kadrosuna atama izni verilmiyor. En yakın merkezi atamada 180 sosyolog atanmalıdır.

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

 
Toplam blog
: 18
: 2820
Kayıt tarihi
: 08.06.13
 
 

Eğitim ve sosyal konularda bazı internet sitelerinde yazılar yazıyorum. Toplumu bilgilendirmek ve..