Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '17

 
Kategori
TV Programları
 

Ramazan’da dikkat çekenler...

Ramazan’da dikkat çekenler...
 

Bir Ramazan daha geldi çattı… İnsanların yaşam kaygısının artmasından dolayı eski zamanlar gibi olmasa da Ramazan’ın bir başka tadı ve heyecanı olduğu kesin. Bu durum günümüzün baş eğlence ve zaman geçirme aracı olan televizyon dünyası için de geçerli. Evlerde nasıl hazırlıklar varsa, kanallarda da durum aynı. Her kanal kendince karşılıyor Ramazan'ı... Ramazan için gerçekleştirilen özel programlar birbiriyle yarışmakta. Biz de kısaca göz atalım dedik… Ramazan için hangi kanal neler hazırlamış görelim istedik.

 

TRT 1 RAMAZAN’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR!

Türk televizyonculuk tarihinde bir ilk olan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nı Ramazan ayı boyunca ekranlara getirecek. Özgün formatıyla tüm İslam âlemiyle buluşacak olan yarışma her gün saat 23.30’da yayınlanacak. Gönüllere taht kuracak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde karşılaşacak.

Büyük finalin Kadir Gecesi’nde yayınlanacağı yarışmanın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise 80’ler dizisinin sevilen oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor. Katılımcıların hafta finallerine ve büyük finale Selâtin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanacağı yarışmanın büyük ödülü, 50 tam altın!

Ramazan ayı boyunca seyircisine tilavet ziyafeti yaşatacak olan ‘‘Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’’ aynı zamanda yarışmacılarına bol miktarda ödüller dağıtacak. Tüm katılımcılara 1 tam altın verecek olan yarışmada gün birincilerine 3 tam altın; hafta birincilerine 5 tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın 3.’süne 10 tam altın, 2.’sine 20 tam altın ve 1.’sine ise 50 tam altın ödül verilecek.

 

FOX’TA RAMAZAN’IN TADI…

Ramazan’ı ‘Şevkat Yerimdar’ isimli yeni diziyle karşılayıp izleyicisine komedili bir başlangıç yaptıracak olan FOX’ta Ramazan’a özel iki yapım dikkat çekiyor. Bunlardan biri ‘Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri’… Diğeri de ‘Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri’.

Fatih Savaş’ın sunumunda canlı yayınlanacak olan ‘Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri’, Ramazan ayı boyunca her gece saat 01.30 itibarıyla FOX ekranında olacak. Ünlü hafızların Kur’an’ı Kerim tilavetleriyle yer alacağı programda solist Hasan Akıntaş ve ekibi de eşsiz nağmeleri ile izleyiciye hoş dakikalar yaşatacak. Ramazan ayının güzelliklerini farklı konularla yansıtacak olan program her gün ayrı bir konuk ağırlayacak.

Ünlü oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ'un sunumuyla, 29 Mayıs 2017 Pazartesi saat 13.45 itibariyle başlayacak olan ‘Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri’ Ramazan ayı boyunca görselliği ve içeriğiyle tadına doyulmaz bölümlerle gelecek izleyicisinin karşısına. Maharetli konukların yaşadıkları yörenin Ramazan kültürünü keyifli sohbetler eşliğinde anlatacağı programda, farklı yörelerden iftar menüleri sunulurken Pınar Altuğ da mutfağında, bu yemeklere sihirli dokunuşlarla yeni yorumlar, yeni tatlar katacak. Tüm lezzetleriyle izleyicisini bekleyen bu yeni programı kaçırmayın derim.

 

KANAL D’NİN RAMAZAN ÇEŞNİSİ

İki çifti, dört farklı görevle kıyasıya yarışa sokan ‘Macera Gemisi’ni başlatan Kanal D’nin yeni yarışma programı, Barış Kılıç’ın sunumundaki ‘19’‘Bilgi düellosuna hazır olun’ diyen ve kazanmak için 19 soruya 19 saniyede cevap vermeyi gerektiren ‘19’un toplam ikramiyesi de 19 Milyon Türk Lirası! Bilginin zengin edeceği yarışma Ramazan'ın ilk günü, Cumartesi saat 23.45’te izleyicisiyle buluşacak.

Kanal D’nin Ramazan’a özel programlarından olan Prof. Dr. Mustafa Karataş’la ‘Paylaşmak Güzeldir’… Hafta içi her gün saat 12.45’te ekrana gelecek olan yapım ihtiyacı olanlara el uzatıp onlara yaşam sevinci aşılayacak. Yanı sıra kanalın sahur programı da, gönülden muhabbetleriyle Prof. Dr. Mustafa Karataş’a teslim… Prof. Dr. Mustafa Karataş’la ‘Sahur Vakti’, İslam'ın güzelliklerini paylaşmak, yaşamak üzere Ramazan boyunca her gün saat 02.00’de.

Manevi tatları Prof. Dr. Mustafa Karataş ile sunan Kanal D’nin Ramazan lezzetleri bölümüyse, Sahrap Soysal’dan soruluyor… ‘Sahrap'la İftar Sofrası’nda İftar ve Sahur sofralarınız için birbirinden lezzetli yemekler yapılıyor. Ramazan sofralarının heyecanını stüdyodan evlerimize getirecek olan programda konuklar, muhteşem öneriler ve püf noktaları hafta içi her gün saat 12.00’de hanımlar için!

 

STAR’IN RAMAZAN BEREKETİ FATİH ÇITLAK

‘Fatih Çıtlak ile Ramazan Bereketi’, Star izleyicisine Kur’an-ı Kerim’le dolu bir Ramazan ayı yaşatacak. Her gece Sahur vaktinde izleyiciyle buluşacak olan program, Fatih Çıtak’ın sunumuyla Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatından kesitler verip yaşamın içinden hadislerle; muhabbet dolu sahur saatler vaat ediyor.

 

SONUÇTA; Show TV’nin, çocuk yaşında hem öksüz hem yetim kalan ve amcası Ebu Talib tarafından yetiştirilen Hz. Muhammed’in hayatını ve İslamiyet’in doğuşunu konu alan İslamiyet’in Doğuşu isimli yapımla karşıladığı… ATV’ni Nihat Hatipoğlu’yla İftar ve Sahur yaptığı… Kanal 7’nin Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘İftar Saati’ ve Ömer Döngeloğlu’nun sunumuyla Başakşehir Sular Vadisi’nden ekrana gelecek olan ‘Sahur Vakti’ programlarıyla izleyicisine seslendiği… Ramazan ayındaki kanalların programlarından öne çıkanlar böyle. Seçenekleri sunması bizden, tercih kararı sizden. Hayırlı Ramazanlar, cümleten…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..