Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Ramazan davulcusu

Ramazan davulcusu
 

Ramazan davulcusu


Ramazan geldi çattı, bir bakacağız ki bir yıl daha geçmiş ve ramazan yine gelmiş hoş gelmiş şu an sağlıklı olana sorun yok nice ramazanlara diyerek başlayalım hikayemize…

Davulcular bu ramazan da kravat takarlarsa sakın şaşırmayın, öyle ya artık davul çalmak bile seminer ve sertifika gerektirmekte. Bunda bile yandaşlara davul çalma yetkisi verilirse hiç şaşırmam.. Düşünebiliyor musunuz ! Ramazan davulcusuna torpil yapıldı. Şimdi olaya fesat karıştırmadan yolumuza devam edelim.

Davulcu deyip geçmeyin ihaleler açılmakta, teminatlar yatırılmakta. Birçok üniversite öğrencisi ya da mezunu alacak davulu eline bir elinde davul bir elinde tokmak..

Ramazan geldi hoş geldi

Çarşıya kiraz geldi.

Bizim burslar çıkmadı

Sokak bana dar geldi..

Manilerle insanlar düşecek yollara, sonra duyacağız, tabi inşallah duymayız, ihale de arbede iki yaralı, davulcu adayları haksızlık nedeniyle belediyeyi bastı gibi haberlerle olmasını temenni etmesek de karşılaşılması olası durumlar. Gürültüden şikayet edenler... Ezana tahammülü olmayanların davula hiç olmaz dediğimiz düşünce özgürlüğü kapsamında 21. yüzyıl yolların da görmezden gelip yolumuza devam edelim.

Sonra sosyetenin belli başlı yerler de gösteriş iftarları, lokantanın çöplüğünü karıştıran insan manzaraları.. Bu da yetmezmiş gibi okul kantinin de sandviç yiyen öğrenci az daha linç ediliyordu haberleri! Eee ramazan ya sevgilisinin elini tuttu diye diye dayak yiyen gençler.. Yani Müslümanlık dorukta onbir ay insanların bir kısmı olur sana Mekke imamı.. İslamı doya doya yaşayanların yanında tahammülsüz insan görüntüleri.

İşte böyle bir ramazan geliyor. Belediyelerin adeta oy avına çıkacağı böyle bir seçim arifesin de boy gösterme ve ellerindeki imkanlarla gövde gösterisi gibi iyilikler!..

Kış öncesi kömür, erzak dağıtımları gizlice yapılması gereken insani yardımların Televizyonlar da onları rencide edecek şekil de röportajlarla “Allah onlardan razı olsun “ sözleri, bir yanda dinimiz gereği nefs sınavı, öte yandan dinimizden olmayanlara tahammülsüzlük, diğer tarafta dini istismar diz boyu, yani hepsi bir arada zaten siyaseten ve dinen yorumlamalar da ikilem yaşayan toplumun kendi doğrusunu kabul ettiği bir ortak payda da birleşilemediği bir ülke de yaşamıyor muyuz?

Çok başlılık ve kutuplaşma en büyük sıkıntımız değil mi?

Ramazan geldi hoş geldi.. Emekliye boş geldi

Ramazanı düşünmem, düşünürüm bayramı

Bir pantalonum vardı o da bana bol geldi.

Güm be de güm güm

İnsanların empati ile yaşadığı, paylaşımın çok olduğu günler dilerim. Sağlıkla kalın.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..