Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

Ramazan ekranında öne çıkanlar…

Ramazan ekranında öne çıkanlar…
 

Günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen televizyon programları Ramazan boyunca bir başka önem kazanıyor. Çünkü rutinin dışında bir süreç başlıyor. İzleyici de haliyle hem alışkanlıklarını sürdürmek istiyor... Hem de manevi duygularına hitap edebilecek, iftarla sahura uygun özenli programların arayışına giriyor.

Hal böyleyken biz de Ramazan ekranında öne çıkanlara bir göz atalım dedik. Dizi saatlerini iftar vaktine göre ayarlayan televizyon dünyasında hangi kanalda neler var, diye araştırıp kayda değer gördüklerimizi paylaşalım istedik. Buyurunuz efendim, Ramazan’dan sizler için seçmelere…

 

ATV’DE RAMAZAN NİHAT HATİPOĞLU’NA EMANET

Dizi başlangıç saatlerini değiştirdiğini açıklayan ilk kanal olan ATV’nin Ramazan ekranındaki ağır topu yine Nihat Hatipoğlu… Dizileri saat 21.00’de özetsiz olarak başlatacak olan kanalda Hatipoğlu, bu yıl da iki programla yer bulmakta.

Bunlardan biri her akşam saat 19.45’de başlayacak olan ‘Nihat Hatipoğlu ile İftar’…

Birbirinden değerli konuklarla sohbetlerin yer alacağı programda Peygamber efendimizin ve sahabenin hayatından çok özel kesitler ve her derdin devası dualar ele alınacak. Özel ilahiler ve kasidelerle gönüllere huzur doldurulurken abdestten namaza, oruçtan zekâta merak edilen her soru Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun gönülleri titreten yorumlarıyla cevabını bulacak.

ATV’de Ramazan’a özel yayınlardan bir diğeri, ‘Nihat Hatipoğlu ile Sahur’…

Ramazan boyunca her gece 01.20’de Sultanahmet Meydanı’ndan canlı yayınla seslenecek olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hem konuklarını ağırlayacak hem de gönül dostlarına sohbetleriyle güzel dakikalar yaşatacak.

Mayıs ayının birincisi olan ATV’de bu sohbet programlarının dışında ‘Bazen seni es geçer sevdiğin tüm hikâyeler’ demek de mümkün. Yakında ekranda yerini alacak olan ‘Seviyor Sevmiyor’ dizisi büyük ihtimalle bu olanağı Ramazan’da sağlayacak izleyicisine. Deniz ile Yiğit’in öyküsünü değişen hayat dengeleri eşliğinde anlatan yapım, bir romantik komedi. Sezon finali yapacak olan dizilerin yaratacağı boşluğu doldurur mu, göreceğiz.

 

SHOW TV’DE RAMAZAN RENKLERİ…

Sezon içinde ‘Kış Güneşi’, ‘Oyunbozan’ gibi kaliteli dizileri izleyiciyle buluşturmasına karşın bunlara yeterli oranda ilgi çekmeyi başaramayan Show TV’nin Ramazan programları arasında ilk dikkat çeken ‘Prof. Dr. Mustafa Karataş İle İftar Ve Sahur Özel’

Ramazan ayı boyunca her gün saat 20.00’de iftarda ve saat 01.00’de sahur vaktinde Show TV izleyicisine manevi rehberlik edecek olan Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın programı, Eminönü-Yeni Camii'den canlı yayınla ekranda olacak.

Show TV’nin Ramazan’a özel yapımları arasında ‘Nursel ile Ramazan Sofrası’ da bir seçenek…

Ev hanımlarının kendi evlerine konuk olacak olan Nursel Ergin, onların yörelerinin mutfağından farklı tarifleri izleyicisiyle paylaşacak. Yanı sıra Ramazan ayı boyunca her gün Türkiye’nin birçok yerinden Ramazan’a özel lezzetler ve tatları ekrana getirecek olan programda konuk olunan ailenin tüm fertleriyle birlikte bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanacak. Ramazan’a özel yemeklerin yapıldığı ve tariflerinin paylaşıldığı ‘Nursel ile Ramazan Sofrası’ sıcak atmosferiyle, yöresel yemekleriyle Ramazan Ayı boyunca her gün saat 12.00’de Show TV’de!

Ünlülere şaka heyecanı yaşatıp izleyicisini eğlendirmeyi hedefleyen ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ şovu da Show TV’nin Ramazan renklerinden… Bunun dışında Show TV’nin dizi kanadında göze çarpan yapım ise Burak Deniz ile Hande Erçel’i buluşturan romantik komedi, ‘Aşk Laftan Anlamaz’… Bi Yapım’ın büyük bir merakla beklenen yeni projesi, Giresun’da doğan ve İstanbul’da iki kız arkadaşıyla birlikte yaşayan Hayat ile bir tesadüfler silsilesi sonucu yolları kesişen Murat’ın kavgayla başlayıp aşkla devam eden keyifli hikâyesiyle çıkacak karşımıza.

 

STAR TV’DE İLKER AYRIK FARKI!

Endemol Shine Türkiye’nin yapımcısı ve format sahibi olduğu fenomen yarışma programı, ‘Var Mısın Yok Musun’, yenilenen içeriğiyle Ramazan’da izleyicisiyle bir kez daha buluşuyor. Üstelik İlker Ayrık’ın sunumunda! Star TV’de fark yaratacak olan sevilen ekran yüzünün varlığıyla, sadece yarışmacılara para değil, sıkılan izleyiciye de neşe dağıtma hedefini hissettiren ‘Var Mısın Yok Musun’, aile boyu eğlendirme kapasitesine sahip. İlker Ayrık’ın farklı sunumundan hoşlananlar Ramazan akşamlarını Star TV’de geçirebilir.

Öte yandan Fatih Çıtlak bu yıl da Star TV’nin ‘Ramazan Bereketi’ olup iftar ve sahurda kanalın izleyicilerine manevi doyum sağlama görevini üstlenmiş. Fatih Çıtlak’ın sunuculuğunu yapacağı programda, her gün izleyici soruları üzerinden çeşitli konular işlenecek. Bunun yanında farklı konular da ele alınarak uzman konuklardan, dini meseleler hakkında aydınlatıcı bilgiler verilecek. Dini hayatın toplumsal yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulunulacağı programlarda konuyla ilgili kıssalar,  tasavvuf müziğinden dinletiler de sunulup izleyiciye hoş ve değişik Ramazan akşamları yaşatılacak.

Star TV’de Haziran ayında devreye girecek yeni dizi yok mu peki? Olmaz olur mu? Engin Öztürk ile Hazal Ergüçlü’yü buluşturan Bi Yapım imzalı ‘Yüksek Sosyete’ dizisi de Star ekranının seçenekleri arasında. Zenginliğin içinde doğan ama yeterince mutlu olamayan Cansu ile zor koşullarda yetişen Kerem’in öyküsünde aşk ve kader yine başrolde. ‘Zengin olunmaz zengin doğulur’ diyen dizi, görkemli atmosferlerden hoşlananlar için birebir.

 

KANAL D’DE RAMAZAN, ÖZEL…

Dini sohbetlerin ağırlıklı olarak öne çıktığı Ramazan sürecinde Kanal D ekranındaki özel program, Fatih Savaş’a teslim… Fatih Savaş sunumuyla izleyiciyle buluşacak olan ‘Sahur Sohbetleri’ Ramazan boyunca saat 02.00’de Kanal D’de olacak. Her gece ekrana gelecek olan programın kendi türündekiler gibi canlı olarak yayınlanacağını da belirtelim.

Ramazan’ı özel kılan Kanal D ekranlarındaki bir diğer yapım, ‘‘Sahrap’la İftar Sofrası’’… Ekranların sevilen yüzlerinden olan Sahrap Soysal, Ramazan ayında kurulan sofralara muhteşem önerileriyle katkıda bulunup iftar sofralarınızı hazırlamanızda yardımcı olmak için hafta içi her gün saat 12.30’da Kanal D ekranlarından seslenecek.

 

FOX’TA RAMAZAN İKİ İDDİALI İŞLE KARŞILANIYOR

Yeni dizilerle yaz iddiasını sürdürmeyi hedefleyen FOX TV’nin Ramazan’la birlikte devreye sokacağı iki yeni yapım var. Bunlardan biri ‘Hayat Sevince Güzel’… Diğeri de ‘‘İşin Sırrı Derya’da’’

‘Haydi açın kapıyı aşk girsin içeri’ diyerek bir Ege komedisi sunacak olan ‘Hayat Sevince Güzel’, Ramazan’ın ilk günü saat 20.00’de FOX izleyicisinin karşısında olacak. Ege denizinin sıcağını, yeşilinin ferahlığını, kızlarının işve-cilvesini ve otlarının sağlıklı yönlerini bünyesinde buluşturan Limon Yapım imzalı dizide aşkın romantik ve serseri hallerinin hüzünle harmanlanan yüzünü izleyeceğiz. İftar programlarına karşı farklı ve iddialı bir seçenek diyorum!

FOX TV’nin öteki yenisine gelince… Uzun zamandır özlemi çekilen bir yüzü taşıyor ekrana. En dinamik, kadın seyirciyle en etkili ve en interaktif ilişki kuran sunucu Derya Baykal, yepyeni bir vizyonla gündüz kuşağındaki yerini alıp “İşin Sırrı Derya’da” diyerek farklı bir soluk getirecek hanımlara. Kadınların ilgisini çeken özenli program kıvamındaki yapımda ayrıntılı konulardan özel konuklara ve yapımı kolay hobi projelerine yok yok. Ramazan’da sağlıktan, modaya; el işinden, ev işine; ev ekonomisinden, yemek yapımına; pratik önerilerden, püf noktalarına… İşin sırrına varıp hayatı kolaylaştırmak isteyenler, Ramazan’ın ilk günü, sabah saat 10.00’dan itibaren FOX ekranında “İşin Sırrı Derya’da” diyebilir.

 

KANAL 7’DE DÖRT FARKLI RENK VE BAYRAM HEDİYESİ!

‘Elif’ dizisiyle reyting sıralamasında iddialı olduğunu gösteren Kanal 7’nin Ramazan programı da dört farklı renkle iddialı hale getirilmiş.

Muhsin Bay’ın sunumundaki ‘İftar Saati’, her gün saat 17.45’de rahmet ayının bereketini canlı yayınla evlerimize getirecek. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle Ramazan’ın feyzinin ve faziletlerinin anlatılacağı programda Mehmet Zahid Kotku’nun, kalplerin pasını alan duaları da izleyenlerle buluşacak. Mehmet Ercan’ın halka uzatacağı mikrofonla, her gün başka bir İstanbul Semti’nin Ramazan coşkusuna yer verecek olan programda sokak röportajına katılanlar, canlı yayına bağlanarak merak ettikleri soruları Necmettin Nursaçan’a sorabilecekler. Ayrıca Kanal 7’nin izleyicilerine bir de erken bayram hediyesi olacak. Her gün ‘İftar Saat’ini takip eden şanslı izleyiciler kuraya katılarak umreye gitme hakkı kazanacaklar.

Bir Ramazan geleneği haline gelen ‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’ bu yıl da Kanal 7’den izleyicilerin sahur sofralarına misafir olacak. Ramazan ayı boyunca Başakşehir Sular Vadisi’nden izleyiciyle buluşacak olan programda Ramazan’da yapılması tavsiye edilen ibadetler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, İslam tarihindeki önemli olaylarla ilgili sohbetler ekrana gelecek. Programın Resulullah’ın İzinde bölümünde de; Hz. Muhammed’in yaşadığı kutsal yerler ziyaret edilirken, Müslümanların yol göstericisi Hz. Muhammed’in mübarek Ramazan ayında yaptığı ibadetlerden konuşulacak. Geçmiş zamandaki Mekke ve Medine’deki yaşam anlatılırken, günümüzdeki halinden merak edilen görüntüler Sahur Vakti’nde olacak.

Kanal 7’de her sabah saat 04.45’de ekrana gelecek olan ‘Mukabele’ de özel programlardan biri… Ramazan ayı boyunca her sabah bir cüz Kur’an okunarak, Ramazan sonunda hatim tamamlanıyor.

Ve ‘Hayat Dersleri’… Farklı sunum ve izleyicilerden gelen ilginç sorularla dikkat çeken ‘Hayat Dersleri’nde programı sunan Prof. Dr. Cevat Akşit merak edilen soruları cevaplıyor. Sözün kısası; özel programlarıyla her kesimden izleyiciye hitap eden Kanal 7’de Ramazan manevi açıdan hayli renkli. Bayram hediyesi de bedava!

 

TRT 1’DE RAMAZAN SEVİNCİ

Ramazan ayı boyunca TRT 1 ekranında yer alacak olan ‘Ramazan Sevinci’ ve ‘Sahur Bereketi’ dikkat çekici özel yapımlardan… TRT 1 ve TRT AVAZ ortak yayınındaki ‘Ramazan Sevinci’, Serdar Tuncer’in sunumuyla Eyüp Sultan Camii avlusundan her akşam canlı yayınlanacak. Halil Yıldırım’ın sunumundaki ‘Sahur Bereketi’ de yine Ramazan ayı boyunca her gece Eyüp Sultan Camii’nden canlı verilecek.

Sonuçta; CNN TÜRK’ün de, Türkiye’den kilometrelerce uzakta bilim dünyasına Türk ismini altın harflerle yazdıranları ele alan Pınar Çıtak tarafından hazırlanmış “Türkiye’nin Bilim Öncüleri” haber dizisini, 6-10 Haziran haftasında gün boyu haber bültenlerinde ekrana getireceği Ramazan boyunca kanallar yine dopdolu. Yemeğinden sohbetine, soru-cevaplardan özel programlara herkese göre bir yapım mevcut. Üstelik bunlara yeni yaz dizileri de eşlik edecek. Hatırlatması bizden, tercih etmesi sizden. On bir ayın sultanının iyilikleri ve bereketiyle gelmesi dileğiyle… Hayırlı Ramazanlar.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..