Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

22 Mayıs '20

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazan Gidiyor

RABBİM HEPİMİZE TEKRAR KAVUŞMAYI NASİP ETSİN
 
Sultanlar sultanı, Muazzez Ramazan ayının bugün sondan bir önceki günü. Üzgünüz ama bir o kadar da sevinçliğiz çünkü yarın arifemiz, ertesi gün bayramımız geliyor. 
 
Tüm güzelliklerin kısa sürüşünde olduğu gibi “Ramazan’da dün geldi, bugün gidiyor” oldu. Yarından sonra Sultanımızın gidişini ve tutulan oruçların kabul görmesini bayram yaparak kutlayacağız.
 
Bu bayram, “Ramazan ayını bu yıl da görmek nasip oldu, oruçumuzu salimen tuttuk, gelecek yıla da erişiriz inşallah” anlamı da taşıyor. 
 
Yüce Allah (celle celaluhu) hakkıyla oruç tutan kullarına doğrudan, hiç bekletmeden cennete girmeyi vaad etmiş. Rabbimiz bizim ufacık iyiliklerimize dahi büyük mükafatlar veriyor. Diline, gözüne ve diğer azalarına oruç tutturanlara ne mutlu. Cennete sıra beklemeden buyur edilecekler. 
 
Bu dünya yerinde de bayram bunun için var. Bir ay boyunca nefsine boyun eğmeyenler, bir ay sonunda ramazanın bitişini bayram olarak kutlama şerefine erişiyorlar. Bu bayram ramazandan kurtuluş bayramı değil, bilakis nefsiyle girdiği cenkte galip gelmenin çoşkusu,  gazaba yenik düşmemenin ödülü, sabrın neticesine erişme bayramı...
 
Oruç tutamayanlar, yahut öfkeli hallerine oruç tutturanlar! Ramazan ' ın bu son iki gününde gevşeme zamanı değil. İki günlük fırsattan faydalanma vakti. Daha fazla koşmanın tam zamanı, çünkü bitiş çizgisi önümüzde. Ne kaçırdıysak yakalamak bize düşer. İki günlük sürede, niyetlerimizi hayra çevirerek kazançlı olabiliriz. İçimize dönüp soralım. Beğenmediğimiz huylarımızı değiştirmeye çabalayalım.
 
Öncelikle hep iyi insan olmaya gayret edelim. Kimseyi üzmeyelim, kimseye küsmeyelim. Bayram çoşkularına biz de haketmiş olarak katılalım. Cennete biz de kolay girenlerden olalım inşallah...
 
Sofranız bereketli muhabbetiniz şen, tebessümleriniz daim olsun. Cuma'nın hayrı,bereketi üzerimize olsun. Rabbim bizleri, sevgisine ve rızasına mazhar kılsın.  Duâların kabûlüne vesile olan bu mübârek günde Rabbim gönlümüzden geçen dua ve niyazlarımızı kabûl eylesin.
Ömrümüze ebediyyetimize her daim iyilikler,güzellikler ihsân eylesin inşaAllah. Âmin...
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..