Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ramazan'ın Gülü Çilekli Güllaç Pastası

Ramazan'ın Gülü Çilekli Güllaç Pastası
 

Ramazan denince akla ilk gelen tatlı sanırım  güllaçtır. Ben de senelerdir klasik cevizli güllaç yaparım. Ama bugün düşündüm taşındım ve değişik bir tarif uyguladım. Birçok değişik tarif var. Ben kendime, bilgime göre uyarladım ve ortaya çok güzel bir GÜLLAÇ PASTASI çıktı. Buz gibi, sanki dondurma ile yapılmış gibi bir tadı var. Siz de deneyin ikram ettiğiniz kişiler çok mutlu olacaktır. İnsana kendini çok iyi hissettiren bir pasta.

MALZEMELER:

Güllaç için:

8 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet vanilya

Kreması için:

4 bardak süt
4-5 kaşık toz şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 kaşık margarin (şart değil )
1 adet vanilya

 Süslemek ve kremasının arasına 2 kase çilek

YAPILIŞI:

Önce kremayı pişirelim.
Süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı (nişasta yoksa aynı miktarda un koyun) tencereye alın,
Orta ateşte karıştırarak kaynatın
2-3 dakika daha pişirip kapatın
Margarin ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpın
Ilınması için kenara alın ama arada bir karıştırın ki, üzeri kabuk tutmasın

Genişçe bir tencereye süt, şeker ve vanilyayı koyup ısıtın. Kaynamasın güllaç yaprakları hamur olabilir
Pastayı yapacağımız kalıba streç film serin
Güllaç yapraklarının her birini 4'e bölüp süte batırın, iyice ıslansın
Bu şekilde 4 adedini kalıba serin
Kremanın yarısını döküp üzerine çilekleri döşeyin
Kalan yarıyı da döküp güllaç yapraklarını öncekiler gibi süte batırıp üstüste dizin
Kalan sütü de üzerine dökün. Merak etmeyin yapraklar çekecektir.
Kalıbı temiz bir poşete koyup ağzını bağlayın ve buzluğa kaldırın.
En az 5-6 saat kalmalıdır.
Sonra dışarı çıkarıp  20 dakika kadar bekletip servis yapın

 Rokoko pastaya benzer bir tat..AFİYET OLSUN..

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
 Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..