- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ramazan'ın Gülü Çilekli Güllaç Pastası
Ramazan denince akla ilk gelen tatlı sanırım güllaçtır. Ben de senelerdir klasik cevizli güllaç yaparım. Ama bugün düşündüm taşındım ve değişik bir tarif uyguladım. Birçok değişik tarif var. Ben kendime, bilgime göre uyarladım ve ortaya çok güzel bir GÜLLAÇ PASTASI çıktı. Buz gibi, sanki dondurma ile yapılmış gibi bir tadı var. Siz de deneyin ikram ettiğiniz kişiler çok mutlu olacaktır. İnsana kendini çok iyi hissettiren bir pasta.
MALZEMELER:
Güllaç için:
8 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet vanilya
Kreması için:
4 bardak süt
4-5 kaşık toz şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 kaşık margarin (şart değil )
1 adet vanilya
Süslemek ve kremasının arasına 2 kase çilek
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirelim.
Süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı (nişasta yoksa aynı miktarda un koyun) tencereye alın,
Orta ateşte karıştırarak kaynatın
2-3 dakika daha pişirip kapatın
Margarin ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpın
Ilınması için kenara alın ama arada bir karıştırın ki, üzeri kabuk tutmasın
Genişçe bir tencereye süt, şeker ve vanilyayı koyup ısıtın. Kaynamasın güllaç yaprakları hamur olabilir
Pastayı yapacağımız kalıba streç film serin
Güllaç yapraklarının her birini 4'e bölüp süte batırın, iyice ıslansın
Bu şekilde 4 adedini kalıba serin
Kremanın yarısını döküp üzerine çilekleri döşeyin
Kalan yarıyı da döküp güllaç yapraklarını öncekiler gibi süte batırıp üstüste dizin
Kalan sütü de üzerine dökün. Merak etmeyin yapraklar çekecektir.
Kalıbı temiz bir poşete koyup ağzını bağlayın ve buzluğa kaldırın.
En az 5-6 saat kalmalıdır.
Sonra dışarı çıkarıp 20 dakika kadar bekletip servis yapın
Rokoko pastaya benzer bir tat..AFİYET OLSUN..
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın