Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
Okunma Sayısı
11101
 

Ramazan pidesi (ev yapımı)

Ramazan pidesi (ev yapımı)
 

Ev yapımı;Ramazan pidesi...Valla ben denedim oldu...


Ramazan pidesi, İftar sofralarımızın vazgeçilmez tadıdır...Ramazan ayına ait özel bir tattır.Zaman zaman hepimizin canı çeker. Sıcacık, arasına birde tereyağı koydun mu? değmeyin keyfine...Ramazan pide'sini artık canınız ne vakit isterse yiyebilirsiniz. "Zor demeyin".kek yapımı kadar kolay... Valla ben denedim oldu:))) Haydi becerikli hanımlar mutfağa ev yapımı Ramazan pidesi yapmaya...kolay gelsin:)))

Malzemeler:

4 Su bardağı beyaz un
3 çorba çaşığı kepekli un
1, 5 su bardağı ılık süt
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket ınstant kuru hamur mayası(yaş mayada olabilir)

Üzerine sürmek için:

1 Yumurta sarısı
yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzerine ekmek için:

Çörek otu ve susam
Tepsiye ve kenarlarına ekmek için bolca kepek
Kepek, pidenin en önemli malzemesi.

Yapılışı:
Unumuzu, mayamızı, tuz ve şekerimizi derince bir kaba alıp karıştıralım(birlikte elerseniz daha güzel olur).Ortasını havuz gibi açalım ılık sütümüzü ortaya dökelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.yaklaşık 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.yoğrulan hamurumuzun üzerine nemli bir bezle ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

1 saat'lik sürenin sonunda, hamurumuz iki-üç misli kabarmış olacak.Bu aşamada, bir tahta kaşık yardımı ile, hamurumuzun nazikçe gazını alalım.Ancak çok bastırmadan haifiçe lamaya özen gösterelim.Ardından pide hamurumuza şekil verebilmek için, önceden hazırladığımız sütlü, sıv yağlı ve ılık sütlü karışımı ellerimizi batırıyoruz. Pide hamurumuzu fırın tepsine bıraz yağlayıp sonrasında bolca kepekli unl serpiştiriyoruz( ben beyaz un sürdüm bolcana )Pidemize süre süre şekil veriyoruz.Pide hamurunu elimizle sağa sola doğru hafifçe, nazikçe bastırarak genişletiyoruz.Ancak çok fazla değil düzleşmiş ve genişlemiş olmalı, fazla değil.
Ardından şekil verdiğimiz hamurun üzerine gelecek şekilde üst harcından bolca sürüyoruz, bol bol her yerine gelecek şekilde bu şekilde 1 saat bekletiyoruz. ve daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış fırınımızın orta bölümüne yerleştirelim.yaklaşık 20-25 dakika'da üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim.

İftardan 2, 5-3 saat önce pideyi yapmaya başlarsanız iftar'da sıcacık ev yapımı Ramazan pidesi yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN:)))

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Güzel arkadaşım ellerine sağlık, bittim bu pidelere, bir gün inşallah bize de yaparsın:)

mutlumavi 
 14.09.2008 21:54
Cevap :
canım sefalar getirdin ...sayfama uğraman beni çok mutlu etti.İnş. çok ısterim sana ikramda bulunmak...sevgimle derlediğim nergizlerim kucağında...  14.09.2008 22:00
 

denedikten sonra yorum yapacağım...esen kalın.

venüs 
 11.09.2008 15:12
Cevap :
kolay gelsın:))) ve afiyetler olsun:)))  11.09.2008 17:23
 

Dur ben de deneyeyim hemen. Becerebilir miyim acaba? Sevgilerimle...

Özlem Akaydın 
 10.09.2008 8:43
Cevap :
kek yapımı kadar kolay özlemım..ıhmal etme dene ve sonuçtan çok memnun kalacak kendıne "aferin diyeceksin"sevgimle.  10.09.2008 13:36
 

peynir ve çayınız da varsa size gelebilir miyimmmm:)) elinize sağlık vallahi süpersiniz

Dilek Fuçucı 
 05.09.2008 17:46
Cevap :
Buyrun gelin.çiçeğim seyretti yaparken sabırsızlıkla bekledi fırından çıkışını pidenin:)))sevgimle.  06.09.2008 0:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 86
Toplam yorum
: 960
Toplam mesaj
: 59
Ort. okunma sayısı
: 1247
Kayıt tarihi
: 25.07.07
 
 

Kdz Ereğli doğumluyum. Üç tane yaşam çiçeğim var. Ailemle birlikte yaşama dair ne varsa yaşamın bize..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster