Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ramazan Ruhu

                                                                               Ramazan Ruhu
 
DEĞERLİ OKURLARIM; Mübarek Ramazan ayı bu yılda tüm güzellikleri ve bereketi ile geldi sofralarımıza. Ramazan dinimizde en önemli aylardan olarak on bir ayın sultanı ünvanını taşır. Bu açıdan ayların en mübareklerinden müstesna bir yere sahip olarak özellikle bütün İslam dünyasında coşku ile karşılanır. Bu mübarek ayda insanların birbirleri ile kaynaşması ve dayanışması sağladığı gibi yardımlaşma ve dayanışması doruğa ulaşır.
 
RAMAZAN RUHU itibari ile birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Ramazan takvimlerden hicri takvime göre ise, yılın dokuzuncu ayı olmaktadır. Nitekim Mübarek Ramazan ayı müslümanlar için ve İslam dini açısından çok önemli bir aydır ve en güzel şekilde geçirilmesi gerekir.
 
RAMAZAN AYI müslümanların oruç tuttuğu, ibadetlerini yaptığı ve nefislerini iyilikle olgunlaştırdıkları her şeyde ölçüyü ve sabırlı davranmayı kendilerine örnek gördükleri ve Yüce Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı bir büyük aydır. İslam dini Hazreti Peygambere Ramazan ayında yapılan dualar ile Allah'a ibadetler ve insanlara yapılan iyiliklerin tamamının Allah katında daha değerli olacağı insanlara bildirmiştir. Bu nedenle tüm müslümanlar Ramazanın ayının kıymetini iyi bilmeli, hayatına tatbik etmeli ve bunu tüm yıla yaymalıdır. Bu bakımdan Mübarek Ramazan ayı bizim için doğru ve değerli bir insan olmamızda, iyilik yapmamızda bir büyük fırsat, güzel bir başlangıç olmaktadır. Yine hayatımızda yaptığımız geçmiş hatalarımızdan dersler çıkarıp, iyiliğe yönelmemize vesiledir.
 
MÜBAREK RAMAZAN AYI ayrıca Müslümanlar için oruç tutmanın ayıdır. sahur vaktinden iftara kadar geçen sürede oruç tutan müslümanlar açlığa sabreder, nefislerini terbiye eder, Allah rızasını kazanmayı isterler. Gün boyunca oruç tutan müslümanlar akşam ezan ile birlikte orucunu dua ile açarak yemek yerler. Oruç tutmak İnsanların gün boyunca kötülüklerden uzak durarak nefislerini terbiye ettikleri dönemdir. Ayrıyeten dünya hayatında insana zararı dokunan işlerden ve kötülüklerden uzak durulan zamandır. Bu mübarek ayın başkaca güzel özellikleri insanlar arasında kardeşlik duygularının her zamankinden çok olduğu aynı şekilde bereketin bol olduğu, insanların birbirleri ile yardımlaşabildiği alanların çoğaldığı, insanlar birbirlerine iyilik yaptığı, ihtiyacı olanları gerektiğinde kendi evlerinde misafir ederek ağırlamaları vardır. Hayırlar ve bereketin bol olduğu bu mübarek ayda insanların kaynaşarak, birbirlerini daha fazla tanırlar. Kaynaşmaları sayesinde birbirlerine yakınlaşan insanlar arasında dostluk bağları artar.
 
MÜBAREK RAMAZAN AYINDA evlerimizde ailelerimizle iftar açar,  ihtiyaç sahipleri yarına düzenlenen iftar yemeklerine katılırız. İftar sofralarında genellikle eş, dost, akraba ve komşuların birlikte oruçlarımızı açarız. Birlikte açtığımız oruçlar sofralarımızın bereketini arttırır. Ramazan ayında çocukları sevindirmek, akrabaya, komşulara ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmakta müslümanlar için çok önemli görülür.
 
ÖZET: Ramazan ayı müslümanlar arasında bereketin, huzurun, hayır yapmanın, arkadaşlık, dostluk ve kaynaşma duygularının arttığı ve vicdan, merhamet, insanları tanıma gibi değerlerin öneminin hatırlandığı bir büyük aydır. Bende bu güzel duygu ve düşüncelerle tüm islam aleminin Ramazan ayını içtenlikle tebrik ediyor ve Ramazan ayında dinimizin güzelliklerinin insanlar arasında yaşanmasını, çoğalmasını ve hoşgörünün artmasını diliyorum.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..